Українських роботодавців попереджають про нові штрафи у 2022 році: скільки заплатять порушники

В Україні роботодавців штрафуватимуть за вказання бажаної статі кандидата в оголошеннях

В Україні розпочнуть штрафувати роботодавців за дискримінаційні формулювання в оголошеннях.

З 8 січня 2022 року на роботодавців, які під час пошуку співробітника вказуватимуть бажану стать людини, а також вік, національність або віросповідання, будуть накладені штрафні санкції. Про заборону таких вакансій йдеться у статті 24 Закону України "Про рекламу".

За порушення передбачено штраф у вигляді десятикратного розміру мінімальної заробітної плати. Оскільки зараз сума мінімальної зарплати становить 6 500 гривень, то відповідно роботодавець повинен буде заплатити 65 тисяч гривень штрафу.

Якщо розмір мінімальної зарплати зросте, то штраф також збільшиться.

Порушник має сплатити штраф протягом 15 днів з моменту отримання розпорядчого документа.

У зв'язку з цим деякі сайти для пошуку роботи та розміщення вакансій почали попереджати своїх користувачів. У повідомленні наводяться приклади неправильних формулювань в оголошеннях: "На вакансію розглядаються жінки віком від 25 до 35 років".

Роботодавців просять перевірити свої оголошення на зміст подібних формулювань та замінити їх.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що Німеччина, ймовірно, не досягне своєї мети щодо скорочення викидів вуглецю в найближчі два роки. Новий коаліційний уряд представив плани активізації зусиль щодо захисту клімату, що передбачають далекосяжні реформи в комунальному секторі та в обробній промисловості, будівництві, транспорті та сільському господарстві.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що відоме британське видання включило Одесу до списку міст, які варто відвідати у 2022 році. Серед переваг українського міста експерти назвали чудову архітектуру та вигідні ціни на проживання у готелях.