Головна Новини Бізнес фінанси В Україні пропонують ввести надбавки до пенсій: кому з пенсіонерів може пощастити
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні пропонують ввести надбавки до пенсій: кому з пенсіонерів може пощастити

З 2021 року пенсіонери певного віку можуть отримати доплати до пенсій

28 серпня 2020, 14:16 comments1867
Поділіться публікацією:

В Україні пропонується ввести доплати пенсіонерам 75-80 років. Відповідний проєкт постанови Кабінету міністрів підготувало Міністерство соціальної політики України, який надіслали на узгодження профспілок, йдеться на сайті Федерації профспілок України.

В Україні пропонують ввести надбавки до пенсій: кому з пенсіонерів може пощастити

Так, документ "Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році" передбачає, що з 1 березня наступного року українцям від 80 років нараховуватимуть до 500 грн на місяць, якщо їхня пенсія менша за середню заробітну плату. Крім того, якщо і з урахуванням 500-гривневої доплати пенсія становитиме менш як 2600 грн, то виділятимуть додаткові кошти.

До того ж до 400 грн компенсації пропонують платити з 1 липня наступного року пенсіонерам від 75 до 80 років, у яких пенсія не досягає розміру середньої зарплати. Як і у випадку вище, встановлюватимуть додаткову доплату, щоби пенсія досягала 2500 грн.

Нагадаємо, з метою ефективніше допомагати найменш захищеним у соціальному плані українцям, Мінсоцполітики хоче ввести перевірку державних виплат. Експерти налаштовані щодо цього задуму скептично.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини