В Україні розширили список, куди можна витратити тисячу Зеленського за вакцинацію

Програма із виплати коштів стартує 19 грудня

За тисячу гривень, які отримають громадяни, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, також можна буде придбати книги. Відповідна програма "єПідтримка" стартує 19 грудня. Про це на своїй сторінці у Facebook написала міністр економіки України Юлія Свириденко.

Глава Мінекономіки зазначила, що відомство провело зустріч із представниками культурної галузі, Інституту книги, Асоціацією книговидавців та книгорозповсюджувачів, а також проаналізували втрати у галузі книговидавництва, які спричинив карантин. Так, за результатами зустрічі було ухвалено рішення, що 1000 гривень за вакцинацію від СOVID-19 можна буде витратити на придбання книг.

"Зовсім скоро, з 19 грудня, стартує програма "єПідтримка". Урядова команда працює для того, щоб людям було зручно скористатися 1000 грн за участь у кампанії вакцинації, а бізнес отримав необхідну підтримку", - додала Свириденко.

Нагадаємо, що напередодні президент України Володимир Зеленський анонсував заохочення вакцинованих українців. Так, у нашій країні будуть запроваджені нові програми для підприємців та співвітчизників, які зазнали збитків від запровадження карантину. З 19 грудня через програму "Дія" повністю вакциновані громадяни реально отримають 1 тисячу гривень. Витратити гроші можна буде на абонемент до спортзалу, походів у кіно чи театр, а також на авіапереліт чи проїзд у залізничному транспорті.

Експерти для порталу "Коментарі" оцінили це рішення, яке викликало ще до ухвалення законопроекту як позитивні, так і скептичні відгуки в експертному середовищі, а також розповіли, які зміни (уточнення) слід внести до проекту закону до другого читання.