Вагоровська: Потрібно пояснити дітям, що гроші - це винагорода

Психологи кажуть, що вік з 3 до 6 років - час, коли дитина збирає інформацію про навколишній світ і вчиться прийнятної у суспільстві поведінки

В першу чергу, на мій погляд, важливо і потрібно пояснити (дітям - ред.), Що гроші - це винагорода. Винагорода за нашу роботу. Це засіб, а не мета. Про це заявила засновник і керуючий партнер міжнародної платформи платежів для бізнесу Fondy Валерія Вагоровська "Коментарі-Україна".

"Ми часто не помічаємо, як ми говоримо про свою роботу, і не важливо, найманий це праця або власний бізнес. Ми, дорослі люди, у присутності дітей кидаємо фрази про те, як робота дістала, що ми втомилися і не хочемо більше туди йти. І впевнені, що дитина не розуміє, не чує, адже скільки йому? Всього три-чотири роки? А насправді ми вже закладаємо його негативне ставлення до роботи, як до чогось поганого, важкого", - заявила вона.

За її словами, психологи кажуть, що вік з 3 до 6 років - час, коли дитина збирає інформацію про навколишній світ і вчиться прийнятного в суспільстві поведінки.

"Вони не рекомендують відмахуватися від дитячих запитань або думати, що рано, дитина ще не зрозуміє. На будь-які питання важливо відповідати, і на питання про гроші - теж. Ми живемо у фізичному світі, в якому правильне ставлення до фінансів допомагає створити базу для нормальної, а краще - комфортного життя. Тому важливо вчити дитину з повагою ставитися до грошей. Чи не жадібності. А саме повазі. Тому що вони - винагорода за працю і результат твоєї роботи", - додала вона.

Нагадаємо, все частіше в новинах ми бачимо негативні наслідки впливу інтернету на дітей. Підлітки дізнаються багато небезпечної інформації, намагаються копіювати поведінку деяких "крутих" блогерів, підтримують недитячий челлендж, мета яких накласти на себе руки.