Головна Новини Бізнес фінанси Вартість біткоїна знову б'є рекорди
commentss НОВИНИ Всі новини

Вартість біткоїна знову б'є рекорди

Вартість біткоїна перетнула знакову позначку у 23 тис. доларів

17 грудня 2020, 12:18
Поділіться публікацією:

Вартість біткоїна знову б'є рекорди

Криптовалюта біткоін продовжує дорожчати

Біткоїн, одна з найбільш популярних криптовалют, продовжує зростати в ціні. Про черговий рекорд повідомляють біржові зведення. Так, за станом на 11:00 за київським часом, вартість "битка" перетнула позначку у 23 тис. доларів, ніж відновила свій історичний максимум.

Всього за добу криптовалюта послідовно взяла знакові рівні 20 тис. Доларів, 21 тис. І 22 тис.

У порівнянні з вчорашнім днем криптовалюта подорожчала більш ніж на 20% або на 3 600 доларів. За останній тиждень в цілому біткоїн подорожчав фактично на третину.

За даними Bloomberg, біткоїн використовують як сховище коштів через передбачуваний масовий друк грошей центральними банками. Аналітики відзначають, що на тлі ралі денний обсяг торгів біткоїн-опціонами вперше перевищив 1 млрд доларів.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше криптовалюта біткоїн взяла рекорд за вартістю за два роки. В ході торгової сесії досяг в піку 16 тис. 43 долари та подорожчав на 3,68% за добу. Вище позначки в 16 тис. Доларів ця криптовалюта підіймалася в останній раз на початку 2018 року.

Основні ж фактори, які на думку аналітиків, викликали зростання вартості біткоїн на 60% тільки за два останніх місяці це вихід на ринок інституційних інвесторів, скорочення пропозиції біткоїна на ринку. А після того, як біткоїн подолав позначку в 12,5 тис. доларів, що є важливим рівнем опору, покупці стали проявляти більший інтерес і активність.

З початку 2020 року інституційний попит на біткоіни неухильно зростав. Інституційні інвестори мають намір збільшити обсяг своїх біткоїнів незалежно від короткострокового падіння цін. Завдяки інвестиціям в MicroStrategy найбільший у світі суверенний фонд тепер володіє 577,6 біткоїнами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини