Головна Новини Бізнес фінанси Влада може підвищити пенсію до 30 тисяч гривень одній категорії українців - хто це буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада може підвищити пенсію до 30 тисяч гривень одній категорії українців - хто це буде

Пенсія чорнобильців може значно підвищитися

2 лютого 2021, 17:45 comments1075
Поділіться публікацією:

Верховна Рада розглядатиме проект закону, який передбачає підвищення пенсії чорнобильцям. Про це повідомляє онлайн-видання "Главком".

Влада може підвищити пенсію до 30 тисяч гривень одній категорії українців - хто це буде

Деяким українцям можуть підвищити пенсію до 30 тисяч грн. Фото: wz.lviv.ua

Якщо ВР прийме відповідний законопроект, пенсію людям, які постраждали від Чорнобильської аварії підвищити до 30 тисяч гривень.

Згідно з ініціативою пенсії зможуть збільшитися в учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з катастрофою. Окрім того, на підвищену виплату можуть очікувати громадяни, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій, в результаті чого отримали інвалідність.

Нагадаємо, що зараз розмір пенсії цій категорії українського населення складає 17 690 гривень, які прирівнюються до 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних громадян.

Раніше повідомлялося, що депутати Верховної Ради України підтримали законопроект, що регулює функціонування повітряних "безпілотників". За відповідний документ під номером 3716 віддали свої голоси 278 народних обранців.

Під час представлення законопроекту доповідач Петро Павловський зазначив, що в Україні прагнуть відрегулювати правила використання безпілотних повітряних суден цивільної авіації. Простішими словами — "дрони", які використовуються як пересічними громадянами, так і представниками бізнес-сфери. Законопроектом передбачається виокремлення вимог до авіатехніки та її використання. Про подробиці рішення читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідали, що в Україні планують істотно розширити конституційні повноваження президента. Дане питання депутати Верховної Ради розглянуть в листопаді 2021 року. Деталі можна прочитати в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

тоня

2 лютого 2021, 18:34

не всі ліквідатори -чорнобильці отримують 17 тис.грвн....мін .пенсія ліквідатора-чорнобильця цивільного 1986р1 кат.3 група інвалід.складає 3.980грвн...


Новини