Як великі компанії намагаються відновитися на тлі зняття викликаних коронавірусом обмежень

Бізнес у США побоюється нових збитків на тлі можливої другої хвилі коронавірусу

Багато компаній постраждали від викликаних коронавірусом обмежень. Протягом останніх декількох місяців компанії змушені були стримувати зростання і скорочувати витрати. Незважаючи на все це акції деяких компаній, таких як Amazon, різко виросли. Про це пише Reuters.

Поступове зняття обмежень у деяких штатах США викликало надії на відновлення для роздрібних торговців.

У той же час деякі інвестори кажуть, що можуть пройти місяці, перш ніж споживачі будуть знову здійснювати покупки як і раніше, що робить малоймовірним, що прибутки компаній будуть зростати у найближчому майбутньому.

Вже зараз можна говорити про падіння доходів деяких підприємств на рівні 43% за рік. Рецесія, яка збережеться протягом четвертого кварталу цього року, скоротить доходи компанії на 40%, йдеться в записці дослідної фірми Trefis.

Очікується, що в наступну п'ятницю звіт про робочі місця в США покаже, що рівень безробіття виріс до 19,8% у травні, побивши рекорд квітня у 14,7%, згідно з опитуванням Reuters. Очікується, що несільськогосподарські доходи скоротяться на 7,4 мільйона доларів, додавши до 20,5 мільйона робочих місць, втрачених в попередньому місяці.

Великі компанії США, такі як Amazon.com Inc, Walmart Inc і Target Corp, які займаються реалізацією різних товарів, таких як продукти харчування, а також електроніка та ігри, можуть зіткнутися з тривалими обмеженнями в роботі під час потенційної другої хвилі вірусу.

У цілому, роздрібні компанії в S&P 500 на сьогоднішній день зросли на 12,9% за рік, що значною мірою пояснюється ралі Amazon на 31%. Швейні компанії, для порівняння, знизилися на 16,2% за той же час.

Роздрібні торговці, такі як J. Crew і J. C. Penney, вже подали заявки на банкрутство через пандемію коронавірусу, що залишає більше можливостей для компаній, які в змозі вижити і захопити частку ринку, сказав Фредерік.

Раніше "Коментарі" писали, що ціни на нафту в травні демонструють рекордний приріст, починаючи з 1999 року, незважаючи на стрімке тижневе зниження.