Заступник голови ВАКС Євген Крук не задекларував авто і будує особняк під Києвом, - ЗМІ

За даними журналістів, суддя пересувається на Toyota Camry 2019 року, яка відсутня в декларації

Заступник голови Вищого антикорупційного суду Євген Крук може приховувати майновий стан. Суддя не вніс у декларацію службове авто і нібито не проживає за вказаною в декларації адресою. Про це повідомляє "Комсомольская правда" в Україні.

Зокрема, Крук задекларував Mitsubishi Lancer 2005, який належить його брату і знаходиться у судді в безоплатному користуванні. Однак замість нього він нібито пересувається на службовому Toyota Camry 2019 року. Це авто не внесено в декларацію.

"Свого часу подібний факт став підставою адміністративного протоколу про корупцію щодо колишньої глави НАЗК Наталії Корчак, яка не вказала в декларації, що користується службовим транспортом. Виходить, судді ВАКС можуть робити те ж саме, але безкарно", - пише КП.

Крук прописаний на Оболонському проспекті, 34, в Києві. Однак тут, за даними журналістів, його давно не бачили. У декларації вказана ще одна квартира в столиці - на 48 кв м, яку Крук придбав в 2008 році, через два роки з початку професійної діяльності. Він також володіє 2,4 тис. кв м землі в селі Хотянівка під Києвом, де будує особняк на 176 кв м, з гаражем та сауною, яка дорівнює за площею однокімнатній квартирі, - 50 кв м.

Крім того, за даними КП, Крук нібито перебуває у стосунках з підлеглою - суддею Інною Білоус. В результаті виникає конфлікт інтересів, оскільки судді працюють в одній суддівської колегії. Саме ВАКС розглядатиме справу щодо екс-голови Апеляційного суду Києва за втручання в систему автоматичного розподілу.

"У цьому суді справи розписуються на" трійки "- суддівські колегії. Крук і Білоус, наприклад, жодного разу не працювали в різних колегіях. А це означає, що час розгляду будь-якої справи у них завжди є більшість голосів. Це виглядає, як імітація правосуддя, яка може бути націлена на наказание неугодних, а не на об'єктивний вирок ", - йдеться в матеріалі.