Головна Новини Бізнес ЖКГ Як отримати компенсацію за неякісні комунальні послуги
commentss НОВИНИ Всі новини

Як отримати компенсацію за неякісні комунальні послуги

Подати акт-претензію на отримання компенсації за неякісні комунальні послуги може кожен громадянин

21 грудня 2020, 15:35
Поділіться публікацією:

Кожен громадянин має право отримати компенсацію, якщо йому надають неякісні комунальні послуги.

Як отримати компенсацію за неякісні комунальні послуги

Як отримати компенсацію за неякісні комунальні послуги. Фото: cdnmyslo.ru

Щоб отримати свої гроші, спочатку потрібно викликати представника виконавця комунальних послуг. Той має зафіксувати проблему і вияснити, чи дійсно в ній винна компанія, яка надає послуги.

Щоб сформувати заявку на перевірку, варто зазначити, в чому користувач вбачає проблему та з якого періоду це почалося. Після огляду проблеми складають акт-претензію, який має бути підписаний двома сторонами — споживачем та виконавцем комунальної послуги.

В разі, якщо на перевірку та підписання акту ніхто не з'явився, документ можуть підписати споживач та ще мінімум двоє мешканців, які також  скаржаться на надання неякісних послуг.

Якщо претензія буде підтверджена, виконавець або управитель багатоквартирного будинку повинен не тільки перерахувати вартість комунальної послуги за весь період її ненадання, а й виплатити неустойку.

Заяву повинні розглянути та прокоментувати за п'ять днів. Якщо за цей час ви не дочекаєтеся відповіді, ваше звернення автоматично вважатимуть визнаним та схваленим.

Нагадуємо, що профільний комітет Верховної Ради пропонує прирівняти боржників до неплатників аліментів. Держава автоматично буде стягувати борг за комунальні послуги з зарплати боржника. Ця сума складатиме не більше 50% від місячного заробітку. Якщо громадянин не оплачував комуналку більш як чотири місяці, державний виконавець повинен буде винести постанову про заборону виїзду боржника за кордон та про тимчасове обмеження цієї людини у праві.

Сайт "Коментарі" також рекомендує прочитати про продукти, що знижують гемоглобін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Cандро

21 грудня 2020, 16:05

по сравнению с предыдущим годом, в квартире стало на 2.5 градуса холоднее, и это несмотря на теплую зиму. Рассчет такой - утром батареи горячие, ночью температура падает. В течении дня в квартире 21-22 градуса, ночью 19-20. Ведь комиссия если будет проверять то точно не ночью. Экономия на лицо и докопаться не до чего. Только все ведь возвращается сторицей...


Новини