У Держстаті розповіли, скільки українці заборгували за комуналку

Сума збільшилася на 7,5 мільярда за місяць

Практично на 7,5 мільярдів гривень зросла сума заборгованості українців за житлово-комунальні послуги за один місяць. За даними Державної служби статистики, тепер загальний борг становить близько 81 мільярда, повідомляє ТСН.

На початку 2021 року було нараховано близько 30 мільярдів гривень за житлово-комунальні послуги - 78% цієї суми українці сплатили.

Загальна сума боргу за комуналку в даний час складає близько 81 мільярд гривень. Повідомляється, що найбільшими боржниками є мешканці столиці, Дніпропетровської, Харківської та Київської областей.

Нагадаємо, що українці мають право отримати субсидію не тільки, якщо є власниками житла, а й у разі, якщо вони орендують квартиру або будинок. Про це повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна. За словами чиновниці, для цього слід дотримуватися однієї умови - власник будинку та орендар повинні укласти офіційний договір оренди. Тоді людина, яка знімає квартиру і отримує невеликий прибуток, може отримати часткову компенсацію витрат на опалення.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що ситуація з тарифами, зокрема на газ, в Україні поступово вирішується. Так, з лютого діє максимально гранична ціна на газ для населення на рівні 6,99 гривень за кубічний метр. Така норма збережеться до кінця опалювального сезону. За словами очільника Кабміну, така ціна є справедливою і газопостачальники її не завищують. За даними Дениса Шмигаля, багато компаній зменшили ціну і на природний газ для населення, спожитий в січні цього року.