Головна Новини Бізнес ЖКГ Українці отримують платіжки із шаленими сумами за опалення - у чому справа
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці отримують платіжки із шаленими сумами за опалення - у чому справа

Українці почали масово скаржитися на дорогі комунальні послуги

22 січня 2021, 19:55 comments1117
Поділіться публікацією:

Українці, переважно жителі столиці, отримали рахунки з десятками тисяч гривень за опалення. Багатьох громадян шокували такі квитанції.

Українці отримують платіжки із шаленими сумами за опалення - у чому справа

Платіжки за комунальні послуги збільшилися - причини. Фото: focus.ua

Проте Київтеплоенерго повідомив, чому останнім часом на платіжках з'явилися величезні цифри.

Організація пояснює, що головна причина полягає у відсутності індивідуальних лічильників. Проте навіть, якщо лічильники встановлені, їх показники громадяни просто не передають.

"Після отримання платіжок за опалення в грудні в соцмережах з'явилося кілька прикладів з аномально високими нарахуваннями. Водночас середньозважена вартість опалення 1 квадратного метра в будинках з лічильниками становила 32,74 гривні при незмінному тарифі", — кажуть у Київтеплоенерго.

Організація повідомила, що проблема великих платіжок зустрічається тільки в мешканців новобудов. Там майже всі квартири не мають індивідуальних приладів обліку.

Ще одна причина полягає у тому, що споживачі систематично не передають показників лічильників. Це також збільшує цифри в платіжках.

Київтеплоенерго нагадує, що перші два місяці в квитанціях відображаються дані про повне загальне середнє споживання. З третього місяця, якщо ви не надаєте показники лічильника, вам прийде середній рахунок по даних будинкового лічильника. Відповідно і цифри там будуть більшими.

Київтеплоенерго рекомендує облаштувати власну квартиру індивідуальними лічильниками та платити чітко за ті спожиті послуги, які ви дійсно використовуєте.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати про те, що таке Бюро економічної безпеки України та чим воно буде займатися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://nv.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини