Головна Новини Бізнес інфраструктура Україна взяла 640 млн євро в кредит: на що витратять гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна взяла 640 млн євро в кредит: на що витратять гроші

Частина грошей піде на закупівлю електротранспорту

9 грудня 2020, 16:10
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 9 грудня, було укладено 3 кредитні угоди між Урядом України та Європейським інвестиційним банком, з яким країна співпрацює, починаючи з 2007 року. Загальна сума кредиту склала 640 млн євро. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Україна взяла 640 млн євро в кредит: на що витратять гроші

ФОТО: З відкритих джерел

Глава Міністерства Владислав Криклій розповів, що згідно з кредитними угодами, сьогодні Україна отримала 640 млн євро, які надалі будуть витрачені на поліпшення інфраструктури в східному регіоні, оновлення доріг в Луганську, а також на закупівлю електричного громадського транспорту майже у 20-ти містах України.

Відомо, що 340 млн євро будуть витрачені на поліпшення інфраструктури в східному регіоні, а саме: дитячі садки, школи, медичні установи, пошти, муніципальний транспорт. На відновлення доріг на Луганську буде витрачено 100 млн євро.

На закупівлю електричного громадського транспорту буде виділено 200 млн євро. Повідомляється, що будуть закуплені трамваї, тролейбуси, вагони метро, електробуси. Крім того, на ці гроші буде проведено будівництво та оновлення трамвайних і тролейбусних ліній, а також заміну тягових підстанцій.

Уряд вже визначив 18 міст, в які закуплять електротранспорт: Запоріжжя, Луцьк, Львів, Чернівці, Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Біла Церква, Кременчук, Кам'янське, Мелітополь, Львів, Полтава, Дніпро, Тернопіль, Кривий Ріг, Одеса. Владислав Криклій зазначив, що повний список міст повністю буде озвучений після ратифікації угоди з банком.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" розповідав читачам про те, що Євросоюзу висунув нові умови Україні для отримання кредиту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини