Зеленський заявив про запуск "Сіті-експресів"

На першому етапі проект буде реалізований в трьох містах

Володимир Зеленський анонсував запуск нового проєкту "Сіті-експрес" і розповів, в яких містах приміські електрички з'являться першими. Про це глава держави повідомив під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Інфраструктура", сьогодні, 22 лютого.

Так, за словами президента, на сьогодні Крюківський вагонобудівний завод має державне замовлення на виготовлення нових пасажирських вагонів для Укрзалізниці. Крім цього, будуть вдосконалені вже існуючі маршрути поїздів "Інтерсіті" і додані нові. Зеленський зазначив, що головною метою зараз є те, щоб поїздка в поїзді займала за часом максимум 3-4 години.

Також гарант заявив, що зараз йде активна робота над давно вже забутої темою приміських поїздів. Люди, які користуються цим транспортом, знають, що він знаходиться в жахливому стані. Тому зараз готується проєкт "Сіті-експрес".

"Сіті-експрес" - це інший, якісний, сучасний рівень приміського сполучення. Він же і допоможе подолати проблеми з трафіком у великих містах. Перший етап проєкту включає: Київ, Дніпро, Харків.

Крім того, Зеленський повідомив, що в Україні на сьогодні ведуться переговори про залучення іноземного інвестора з подальшим розвитком в країні виробництва рухомого складу для залізниць.

До слова, крім цього, в ході форуму обговорювалися й інші важливі теми, такі як: авіаінфраструктуру, будівництво доріг і мостів в Україні, а також дорожні проєкти.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, які найдешевші якісні автомобілі в Україні у 2020 році найдешевші якісні автомобілі в Україні у 2020 році. Рейтинг був заснований на думці українців. Крім того, сайт інформував про те, що стало відомо, як Україна збирається відновлювати економіку на Донбасі.