Обсяг капітальних інвестицій у "Свеський насосний завод" Aurum Group за 5 років склав 20,6 млн гривень

Aurum Group допомогла забезпечити фінансування "Свеського насосного заводу", який практично перестав працювати після повномасштабного вторгнення РФ.

"Свеський насосний завод", що є містоутворюючим підприємством (селище Свеса, Сумська обл), одним із найстаріших насосних заводів України та входить до складу української промислово-інвестиційної групи Аурум, майже зупинив діяльність із початком повномасштабного вторгнення в Україну, проте завдяки додатковому фінансуванню від Групи завод продовжує працювати, освоює нові види продукції та підтримує місцеве населення.

"Починаючи з 2014 року ми поступово змінюємо лінійку продукції під європейського споживача. Загалом, за останні 5 років у завод було інвестовано 20,6 млн гривень. У нас відбулася модернізація пічного господарства, було встановлено турецьку індукційну піч, встановлене сучасне англійське обладнання", – прокоментував Євген Книш, заступник генерального директора з виробництва.

Підприємство освоює нові види продукції під запити європейського споживача

"Із початком війни завод опинився на межі повної зупинки діяльності, але завдяки підтримці Групи та додатковому фінансуванню ми продовжуємо працювати, виплачувати заробітну плату, підтримувати місцеве населення Свеси та сплачувати податки у повному обсязі. Сьогодні ми можемо працювати не лише на виготовлення насосів, але й окремих видів лиття, які користуватимуться попитом, зокрема, у залізничній галузі".

Як повідомлялося раніше, "Свеський насосний завод" Аурум Груп сплатив у повному обсязі понад 8 мільйонів гривень податків у 2022 році та продовжує виплачувати заробітну плату працівникам заводу, попри те, що обсяги виробництва наразі не покривають ці витрати.

Підприємство пережило дві світові війни та не зупиняло діяльність понад 150 років.