Швейцарія розглядає масштабні інвестиції в Україну: чого очікувати

Гроші Швейцарія має виділити до 2036 року

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів конструктивні переговори з Ігнаціо Кассісом, керівником Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії, під час Конференції з питань протимінної діяльності в Лозанні. Основною темою зустрічі стало обговорення підтримки відновлення України, яка отримала нові перспективи завдяки зобов'язанням Швейцарії інвестувати 5 млрд франків до 2036 року.

Шмигаль наголосив, що саме в швейцарському Лугано був закладений основний фундамент для повоєнного відновлення України. Він висловив вдячність за призначення спеціального представника, який займатиметься питаннями відбудови. Прем’єр-міністр також підкреслив важливість залучення швейцарських компаній до відновлювальних проєктів в Україні.

"Ми хочемо, аби швейцарські компанії та Швейцарія брали активну участь у цьому. Важливим кроком тут стане візит делегації швейцарських підприємств до України наступного року, що відкриє нові можливості для співпраці та інвестицій", — сказав Денис Шмигаль.

У рамках зустрічі сторони також обговорили План перемоги Президента України.

Нагадаємо, 17 жовтня, під час Конференції з питань протимінної діяльності в Лозанні, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з Президенткою Швейцарії Віолою Амгерд. Глава українського уряду висловив вдячність Швейцарії за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також за активну участь у просуванні миру.

Зазначимо, Президент України Володимир Зеленський презентував план Перемоги у Верховній Раді. За словами президента, план складається з п'яти пунктів та трьох таємних додатків. П’ять пунктів плану Перемоги в матеріалі “Коментарі”.