Головна Новини Бізнес інвестиції ТОП-3 правила, які допоможуть не попастися на виверти шахраїв при виборі нерухомості
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-3 правила, які допоможуть не попастися на виверти шахраїв при виборі нерухомості

До вибору нерухомості потрібно підходити ретельно

12 лютого 2021, 19:18 comments1121
Поділіться публікацією:

Інвестору необхідно знати як мінімум три речі про велику комплексну забудову при виборі об'єкта інвестування. Про це написав у блозі на порталі "Коментарі" експерт з будівництва, керуючий власник девелоперської компанії "ОМОКС" Олексій Кулагін.

ТОП-3 правила, які допоможуть не попастися на виверти шахраїв при виборі нерухомості

Фото з відкритих джерел

По-перше, потрібна земля з цільовим призначенням "Під багатоповерхову житлових та громадську забудову". Таке цільове призначення дається на підставі генерального плану розвитку територій. У забудовника для комплексного проєктування повинен бути єдиний або кілька актів. Якщо акти на різних фізичних і юридичних осіб вони повинні бути об'єднані спільним господарським договором або договором суперфіцій, і тільки тоді можливо комплексне проєктування.

По-друге, важливий проєкт. Робить проєкт ліцензована організація на основі генерального плану розвитку територій. На геодезичну основу М500 наноситься детальний план територій із зонуванням житлових будинків, доріг, проїздів, комунікаційних коридорів, об'єктів інженерної та соціальної інфраструктури. Другий етап — це стадія "Проєкт", в якій вже зібрані всі інженерні навантаження, отримані технічні умови на прокладку інженерних мереж на підставі стадії "Проєкт" вже можна сформувати зведення витрат за проєктом. Третій етап — стадія "Робоча документація", саме за нею здійснюється будівництво і визначається собівартість об'єкта.

По-третє, зверніть увагу на дозвільну систему. Якщо в проєкті більше двох багатоповерхових будинків, то проходження будінвестекспертизи обов'язково. Експертиза перевіряє забезпеченість інженерними мережами, ціну, терміни будівництва, відповідність проєкту будівельним нормам і правилам. У висновку експертизи є всі укрупнені показники проєкту. Побачивши його, можна дізнатися, скільки будинків, скільки квартир і якої площі, чи є об'єкти соціальної та інженерної інфраструктури. Тільки після проходження експертизи, забудовник оформляє ордер на будівництво.

Експерт зазначає, що для безпечної покупки квартири в новобудові за прийнятною для вас ціною потрібно відібрати і порівняти різні варіанти. Необхідно перевірити все — від концепції житлового комплексу до юридичного статусу житла та іміджу компанії, від локації будинку до інфраструктури в складі проєкту, планування квартири і зонування простору. Далі необхідно вивчити дозвільні документи на проєкт, юридичну документацію забудовника, яка знаходиться в загальному доступі, наприклад, на сайті будівельної компанії, уважно вчитатися в договір при оформленні покупки квадратних метрів.

Раніше повідомлялося, що буде з українською економікою в 2021 році. Ексклюзивний прогноз аналітиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини