Головна Новини Бізнес держсектор Як Україні збільшити поставки озброєння за кордон: названі шляхи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Україні збільшити поставки озброєння за кордон: названі шляхи

Також планується модернізація системи звернень підприємств-замовників товару

19 січня 2021, 11:59
Поділіться публікацією:

Підприємства, що входять до складу держконцерну "Укроборонпром", планують збільшити виробничі поставки за кордон. Про амбітні плани повідомляється на офіційному сайті концерну.

Як Україні збільшити поставки озброєння за кордон: названі шляхи

Україна планує збільшити експорт військової продукції. Фото із відкритих джерел

Різноманітне озброєння, а також військова техніка вітчизняного виробництва — саме такі товари збираються у збільшеному обсязі експортувати до іноземних країн. Можливості впровадження задумів у життя обговорили під час зустрічі гендиректор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв та голова Державної служби експортного контролю України Олександр Павліченко.

Найбільшою проблемою у співпраці із закордонними клієнтами наразі є термін розгляду заявок стосовно видачі дозвільних документів. Такі папери необхідні організаціям, що займаються експортом військової продукції. І хоча законодавство відводить 90 днів для отримання згоди чи відхилення заявки, насправді процес може затягнутися аж до року. Причина — у недосконалості нормативної бази та певних міжвідомчих процедурах.

Щоб виправити ситуацію і все ж збільшити поставки військової техніки та озброєння за кордон, в Україні планують модернізувати систему подачі звернень. За словами голови ДСЕКУ Олександра Павліченка, до кінця 2021 року процедура буде доступною в електронному вигляді. Крім іншого, це спростить комунікацію із більшістю органів влади.

"Укроборонпром" надаватиме всю необхідну підтримку у створенні такої системи.

"На нашу думку, це зменшить терміни видачі дозвільних документів підприємствам, що, своєю чергою, дозволить збільшити обсяги експорту озброєння та військової техніки на виконання відповідного доручення Президента України", — підкреслив очільник концерну Юрій Гусєв.

На лютий 2021 року вже заплановано проведення першого семінару, спільного для двох відомств, щодо покращення системи експорту оборонної продукції.
Раніше "Коментарі" повідомляли, що голова "Укроборонпрому" детально розповів, чи чекає на концерн у майбутньому ліквідація.
Також на порталі можна дізнатися, які саме ракетні комплекси почали виготовляти на замовлення Міноборони в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини