Головна Новини Бізнес держсектор До яких проблем призведе використання російської електроенергії Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

До яких проблем призведе використання російської електроенергії Україною

За словами нардепа Людмили Буймістер, ситуація з постачанням російської електроенергії зроблена штучно

16 лютого 2021, 09:25
Поділіться публікацією:

Імпорт російських ресурсів може негативно вплинути на Україну. Про це повідомив нардеп від "Слуги народу" Людмила Буймістер в ефірі телеканалу "Україна 24".

До яких проблем призведе використання російської електроенергії Україною

Імпорт російської електроенергії: в чому загроза для України. Фото: ua.news

Насамперед пані Людмила повідомила що споживання російської електроенергії може призвести до трьох глобальних проблем: банкрутства електростанцій, кризи у вугільній промисловості, знищенні перспектив країни інтегруватися в європейську енергетичну мережу.

"Ситуація настільки критична, що вона загрожує не тільки зупинкою і банкрутством ТЕС, що ми сьогодні спостерігаємо, але і банкрутством "Енергоатому". Тому що обсяг імпорту, який сьогодні надходить у нашу країну, вже заміщає два блоки Рівненської АЕС, і він не скорочується на сьогодні", – повідомила Людмила Буймістер.

За словами експерта імпорт ресурсу з Росії спричинить не тільки занепад енергетичної системи, а й створить загрозу національній безпеці.

Людмила Буймістер підкреслює, що аби перейти на європейську енергетичну мережу, Україні потрібно пропрацювати на самозабезпеченні. Занепад української системи полягає в тому, що кошти платяться не вітчизняним шахтарям і енергетикам, а білоруським та російським АЕС.

Окрім того, за словами народного депутата, ситуація з постачанням російської електроенергії зроблена штучно. Жінка заявляє, що в Україні достатньо ресурсів аби повністю забезпечити ними своїх громадян та підприємства.

Нагадаємо, що раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, чому наша країна змушена купувати електроенергію у Російської Федерації. Його пояснення дивіться в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що Юрій Вітренко розповів, коли Україна зможе відмовитися від російської електроенергії. Деталі читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

16 лютого 2021, 17:02

Достали! https://kosatka.media/uk/category/elektroenergiya/news/energoatom-okonchatelno-otkazalsya-vyvozit-otrabotannoe-yadernoe-toplivo-v-rf-kotin


Новини