Головна Новини Бізнес держсектор Імпорт електроенергії дозволяє Україні уникнути блекауту на піку зимових холодів — дані Міненерго
commentss НОВИНИ Всі новини

Імпорт електроенергії дозволяє Україні уникнути блекауту на піку зимових холодів — дані Міненерго

Якщо не звернутися до імпортування електроенергії, в Україні знову можуть початися планові відключення електрики, як це було в 90-х

18 січня 2021, 16:58
Поділіться публікацією:

Згідно із затвердженим Міненерго графіком, складські запаси вугілля на станом на середину січня у ТЕС і ТЕЦ повинні складати 1,079 млн тонн, фактично є на 338 тис. тонн менше.

Імпорт електроенергії дозволяє Україні уникнути блекауту на піку зимових холодів — дані Міненерго

Без імпорту електроенергії Україна може не дотягти до кінця зими без відключень електрики. Фото: soloway.org.ua

Стабільність об'єднаної енергосистеми України в на піку зимових холодів забезпечує імпорт електроенергії. Теплова генерація не підтримує запаси вугілля на необхідному рівні. Про це свідчать дані Міненерго.

Велика частина української теплової генерації знаходиться в управлінні приватного енергомонополіста, який і повинен підтримувати складські запаси вугілля на рівні, визначеному Міненерго. Разом із тим Міненерго віддає явну перевагу теплової генерації при прогнозуванні роботи об'єднаної енергосистеми України. Уже в нинішньому опалювальному сезоні частка ТЕЦ і ТЕС неодноразово перевищувала частку АЕС в загальному обсязі виробництва електроенергії за добу.

В таких умовах ризики зупинки вугільних енергоблоків і дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі загрозливо зростають. Альтернативою імпорту електроенергії стане повернення віялових відключень від енергопостачання цілих областей — як це практикувалося в 1990-і роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини