Головна Новини Бізнес держсектор Реорганізація «Укроборонпрому»: що залишиться від концерну
commentss НОВИНИ Всі новини

Реорганізація «Укроборонпрому»: що залишиться від концерну

Особливості реформи державного оборонного концерну народні депутати можуть погодити вже на найближчому засіданні парламенту

21 січня 2021, 13:53
Поділіться публікацією:

У грудні 2020 року розпочалася реформація державного концерну "Укроборонпром". Після багатьох розмитих формулювань нарешті стало відомо, як же виглядатиме концерн у майбутньому. Про перетворення "Укроборонпрому" на акціонерне товариство та інші моменти говорили під час засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Реорганізація «Укроборонпрому»: що залишиться від концерну

Укроборонпром перетворять на два холдинги. Фото із відкритих джерел

Після змін, що очікують підприємство, буде утворено два великі холдинги. Таку інформацію оприлюднив глава держконцерну Юрій Гусєв.

За його словами, холдинги займатимуться різними напрямами. Перший — "Оборонні системи України", об’єднає у собі 6 субхолдингів із 65 підприємств. Ця "машина" оброблятиме всі запити Збройних Сил України. Другим холдингом стане аерокосмічний. Відповідно, у рамках його функціонування розвиватиметься вітчизняна авіація та космічні технології.

Голова Комітету, народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Завітневич радо вітає подібні зміни. Саме тому на засіданні розглядався відповідний законопроект, що дозволить прискорити реформацію "Укроборонпрому".

"Усі ми знаємо приклади підприємств, які простоюють та нічого не виготовляють. Вони тільки обтяжують весь концерн. Цей закон дасть можливість пришвидшити трансформацію ОПК у найкоротший термін — до одного року", — зазначив Завітневич.

У рамках реформи планується оздоровлення підприємств-складових "Укроборонпрому" на всіх рівнях. Також новоутворені акціонерні товариства зможуть об’єднуватися для співпраці із партнерами як українськими, так і зарубіжними. Подібні зміни в функціонуванні держконцерну передбачають залучення чималих прямих інвестицій.

Відповідний законопроект під номером 3822 члени Комітету рекомендуватимуть до схвалення народним депутатам уже найближчим часом.

Раніше "Коментарі" детально з’ясовували, скільки насправді боргів "назбирали" підприємства "Укроборонпрому" і як їх доведеться повертати. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини