Головна Новини Бізнес держсектор Вітренко не зможе стати міністром енергетики через конфлікт з Нафтогазом, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Вітренко не зможе стати міністром енергетики через конфлікт з Нафтогазом, - експерт

Призначення Юрія Вітренка очільником Міненергетики буде свідчити про кадрову кризу української влади

30 листопада 2020, 17:25
Поділіться публікацією:

Експерт з енергетичних питань Валентин Землянський поділився думкою з приводу кандидатури на посаду міністра енергетики. За словами експерта, можливе призначення на цю посаду Юрія Вітренка буде свідчити про кадрову кризу влади.

Вітренко не зможе стати міністром енергетики через конфлікт з Нафтогазом, - експерт

ФОТО: З відкритих джерел

"Ходять чутки про призначення пана Вітренка на посаду міністра енергетики. Кадрова криза влади очевидна. Міністр з конфліктом інтересів на 20 млн доларів. Зате боротьба з корупцією досягла неймовірних висот. Це Україна, дитинко", — написав у Facebook Землянський.

Раніше українські ЗМІ повідомляли про можливе призначення колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка міністром енергетики. Було відомо, що Вітренко подав позов до Печерського суду Києва з вимогою до збиткової компанії виплатити йому 94 млн гривень премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським "Газпромом". Разом з тим саме він розглядається як один з кандидатів на посаду міністра енергетики.

Втім, на думку експертів, збитковою компанія стала саме під час роботи самого Юрія Вітренка. За офіційними даними, за дев'ять місяців 2020 року збиток склав 600 млн доларів.

Топ-менеджерам "Нафтогазу", які привели національну компанію до багатомільярдних збитків, прописали в контрактах виплату премій в розмірі 1% від 2,9 млрд доларів — суми виграшу в суперечці з "Газпромом".

Частину цієї суми виплатили Юрію Вітренку, проте "Нафтогаз" прострочив шість квартальних платежів. Вони і склали близько 3,9 млн доларів або 94 млн гривень за курсом на момент подачі позову.

До слова, Юрій Вітренко був звільнений з "Нафтогазу" в липні 2020 року.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини