Головна Новини Бізнес історії успіху Джефф Безос став першою людиною в історії, статки якої перевищили 200 млрд доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Джефф Безос став першою людиною в історії, статки якої перевищили 200 млрд доларів

Джефф Безос міг би бути ще багатшими, якби не віддав частину своїх активів колишній дружині

26 серпня 2020, 23:39 comments3258
Поділіться публікацією:

Найбагатша людина у світі, Джефф Безос, оновив власний рекорд. У середу його статки зросли на 4,9 млрд дол. і досягли 200 млрд дол. Цих показників вдалося досягти завдяки зростанню акцій Amazon на 2%. Про це пише Forbes.

Джефф Безос став першою людиною в історії, статки якої перевищили 200 млрд доларів

Станом вечір середи статки засновника і генерального директора Amazon склали 204,6 млрд доларів. Водночас статки Білла Гейтса, який займає другу позицію в рейтингу найбагатших людей у світі, майже на 90 млрд доларів менше і становить 116,1 млрд доларів.

Навіть з поправкою на інфляцію Forbes вважає, що статки Безоса є найбільшими, які вдавалося накопичити будь-коли.

Підживлюючись зміною споживчих звичок в результаті пандемії коронавірусу, акції Amazon зросли майже на 80% з початку року, а статки Безоса, які на 1 січня становила приблизно 115 млрд дол., рекордно злетіли. Приблизно 11% акцій Безоса в Amazon становлять понад 90% його статків. Він також володіє газетою Washington Post, аерокосмічною компанією Blue Origin та іншими приватними інвестиціями.

Безос був би ще багатшими, якби торік не розлучився з дружиною Маккензі. Розлучення подружжя Безосів стало найдорожчим в історії. Коли Джефф Безос розлучився з колишньою дружиною, Маккензі Скотт, у липні минулого року, він погодився віддати їй 25% свого пакета акцій Amazon, який зараз коштує 63 млрд дол. Навіть після того, як на початку цього року Скотт пожертвувала 1,7 млрд дол. на благодійні цілі, вона зараз є 14-ю в рейтингу найбагатших людей у світі та другою за багатством жінкою після спадкоємиці L'Oréal Франсуази Беттенкур Мейєрс.

Раніше "Коментарі" писали, що американський журнал Forbes назвав головних невдах серед мільярдерів у 2019 році, серед яких виявився найбагатший бізнесмен планети, засновник трансконтинентальної компанії Amazon Джефф Безос.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини