Forbes оновив рейтинг українських мільярдерів: хто виявився багатшим за інших

Стан найбагатшого українця за рік зросла до 7,6 млрд дол.

Протягом останнього року більшість українських мільярдерів стали ще багатшими. Причиною цього стали як показники їх бізнесу, так і пандемія коронавірусу, яка мала значний вплив на світову економіку. Статки найбагатших українців зросли завдяки зростанню цін на сталь, яка за рік подорожчала приблизно на 300 дол. і досягла позначки в 700 дол. за тонну.

Цього року місце в списку мільярдерів втратив Юрій Косюк. Це сталося через те, що його ключовий актив - МХП - значно просів в ціні. Також до списку не потрапили й власники "Епіцентру" Олександр і Галина Гереги.

Лідерство в рейтингу найбагатших людей України в нинішньому році дісталося олігархові Ринату Ахметову. Український Forbes оцінює його статки в 7,6 млрд доларів. Крім того, Ахметов знаходиться на 330 місці в рейтингу найбагатших людей світу за версією журналу. Найбільшими його активами називають Метінвест (3,3 млрд дол.) і ДТЕК (2,1 млрд дол.).

Друге місце Forbes Україна віддав Віктору Пінчуку, статки якого оцінюють в 2,5 млрд дол. При цьому, ще в червні 2020 року Forbes Україна оцінював їх в 1,4 млрд дол.

Третє місце в рейтингу дісталося Костянтину Жеваго. Його статки оцінюють у 2,4 млрд дол.

Четверту сходинку в рейтингу найбагатших українців отримав Ігор Коломойський з капіталом у 1,8 млрд дол.

На п'ятому місці опинився Геннадій Боголюбов з 1,7 млрд дол. активів у 2021 році.

На шостому - Петро Порошенко з 1,6 млрд дол.

На сьомому - Вадим Новінський зі статком 1,4 млрд дол.

Нагадаємо, мільярдер розповів, як розбагатіти та куди інвестувати гроші.