Ілон Маск втратив 15 млрд доларів за день

Статки Ілона Маска впали після його заяв про переоціненість біткоїна

Глава компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск більше не найбагатша людина у світі. Після того, як акції Tesla Inc. впали на 8,6% на початку тижня його статок скоротився на 15,2 млрд доларів. Про це пише Bloomberg.

Найбільше падіння акцій Tesla з вересня було частково спровоковане заявою Маска про те, що ціни на біткоїн "здаються занадто високими". Він публікував повідомлення в Twitter через два тижні після того, як Tesla оголосила, що витратила на покупку біткоїнів 1,5 млрд дол.

Криптовалюта, яка виросла більш ніж на 400% за останній рік, впала у вівторок нижче 50 тис. Доларів. Акції Tesla також продовжили своє падіння, скоротившись на 5,2% - до 677,50 дол.

У підсумку, Ілон Маск втратив позиції в рейтингу найбагатших людей у світі та опинився на другій позиції з капіталом в 183,4 млрд дол. Варто відзначити, що ще в січні статки Маска були на рівні 210 млрд дол. Тепер засновник компанії Amazon.com Джефф Безос повернув собі перше місце в рейтингу найбагатших людей у світі, незважаючи на те, що його статки впали на 3,7 млрд дол. - до 186,3 млрд дол. в понеділок.

Два мільярдери мінялися місцями з січня, коли вартість Tesla коливалася. Акції виросли на цілих 25% до початку 2021 року, але пізніше знову обвалилися. Маск ненадовго обігнав Безоса в рейтингу найбагатших людей у світі після того, як компанія SpaceX стала дорожчою на 850 млн дол. На початку цього місяця - до 74 млрд дол., що на 60% більше, ніж в серпні.

Ринковий розпродаж в понеділок вдарив по багатьом надбагатим країнам світу. Чжун Шаньшань, найбагатша людина Азії, став біднішим на 5,1 млрд. дол., оскільки його компанія з виробництва бутильованої води впала на 4,5%. Колін Хуан з Pinduoduo Inc., Мукеш Амбані з Reliance Industries Ltd. і Поні Ма з Tencent Holdings Ltd. втратили більше 2,5 млрд дол. кожен.

Нагадаємо, Ілон Маск заявив про своє бажання створити власну криптовалюту. Він навіть вже придумав їй назву.