Сорос передав контроль над своєю фінансовою імперією іншій людині

Мільярдер Джордж Сорос вирішив передати свої статки синові.

92-річний мільярдер-інвестор і філантроп Джордж Сорос передав контроль над своєю імперією вартістю 25 мільярдів доларів своєму синові Олександру Соросу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Wall Street Journal.

В інтерв’ю WSJ 37-річний Олександр Сорос офіційно оголосив, що став головою Фонду відкритого суспільства в грудні замість свого батька. Під час розмови з американським виданням син Сороса вказав, що він продовжуватиме підтримувати продемократичний рух, а також розширить діяльність, зокрема це стосуватиметься права жінок.

Олександр Сорос вказав, що мають спільні погляди з батьком, однак він є більш політичним. Сорос висловив занепокоєння з приводу виборів колишнього президента Трампа та зазначив, що він може вплинути фінансово на вибори 2024 року.

"Як би я не хотів витягти гроші з політики, поки інша сторона це робить, нам також доведеться це робити", - сказав Сорос.

За даними Forbes, статки 92-річного Джорджа Сороса оцінюється в 6,7 мільярда доларів, але його фонди коштують набагато більше. Згідно з сайтом Сороса, він передав своєму фонду 32 мільярди доларів.

Бізнес-холдинги Сороса включають його некомерційну організацію Open Society Foundations, яка працює в понад 120 країнах світу і пожертвувала близько 19 мільярдів доларів з моменту заснування у 1979 році. Кошти спрямовані на неурядові організації для підтримки демократії та громадянського суспільства.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Маск назвав людину, яка ненавидить людство та хоче знищити цивілізацію.