Статки Джеффа Безоса продовжують збільшуватися: найбагатша людина у світі стала ще багатшою

Світова економіка зараз переживає не найкращі часи, але на статках засновника Amazon Джеффа Безоса це ніяк не відбивається

Статки найбагатшої в світі людини Джеффа Безоса зросли майже до 172 млрд дол., тим самим встановивши новий рекорд, за даними Bloomberg Billionaire Index. Про це пише CNN.

Безос на цьому тижні перевершив свій попередній рекорд суми статків, якого він досяг ще до свого розлучення з колишньою дружиною Маккензі. У минулому році пара розлучилася після 25 років шлюбу. Колишня дружина Безоса отримала 25% акцій Amazon пари, що становить приблизно 4% акцій компанії.

Багатство Маккензі також досягло рекорду: зараз її статки знаходяться на рівні 57 млрд дол., завдяки чому вона розташувалася на 12 сходинці в рейтингу найбагатших людей у світі. Її статки різко зросли на 54% порівняно з минулим роком, або майже на 20 мільярдів доларів, згідно з підрахунками Bloomberg.

Велика частина багатства Безоса пов'язана з Amazon. Він володіє приблизно 57 мільйонами акцій, або 12% компанії. І її акції злетіли на 56% порівняно з минулим роком.

Amazon виграв від величезного зростання онлайн-покупок на час пандемії коронавіруса, оскільки звичайні магазини або закривалися, або стикалися з довгими чергами.

Компанія Безоса, яка зіткнулася із критикою через безпеку працівників та оплату праці, заявила на цьому тижні, що вона видає понад 500 млн дол. у якості "бонусу" своїм співробітникам, які продовжували працювати під час карантину через коронавірус.

Раніше "Коментарі" писали, що американський журнал Forbes назвав головних невдах серед мільярдерів в 2019 році, серед яких виявився самий багатий бізнесмен планети, засновник трансконтинентальної компанії Amazon Джефф Безос.