Головна Новини Бізнес історії успіху «У школах потрібні уроки підприємництва» – власник компанії «Альянс краси» Вадим Геращенко
commentss НОВИНИ Всі новини

«У школах потрібні уроки підприємництва» – власник компанії «Альянс краси» Вадим Геращенко

В Україні все більше молоді відкриває власний бізнес

10 вересня 2020, 19:51 comments1487
Поділіться публікацією:

Щомісячний ілюстрований англомовний часопис, що висвітлює питання управління, Harvard Business Review стверджує, що середній вік успішного стартапера – 32 роки. Попри такі твердження, з кожним роком можна помітити тенденцію до "молодшання" бізнесу. Школярів та студентів вже не приваблює перспектива стати підлеглими в офісах. Вони хочуть працювати на себе і роблять для того все можливе. Саме тому у школах слід якнайшвидше впроваджувати уроки підприємництва. З цією ініціативою виступив український бізнесмен та письменник Вадим Геращенко, власник компанії "Альянс краси".

«У школах потрібні уроки підприємництва» – власник компанії «Альянс краси» Вадим Геращенко

"Вже у підлітковому віці дитина має розуміти основні економічні процеси та головні стрижні підприємницької діяльності. Тому закладати основи бізнесового мислення варто ще на рівні школи. Якщо дитина матиме базовий рівень знань про підприємництво – їй не потрібно буде їхати до іншої країни і вчитися цьому, – переконаний пан Геращенко. – Це важливо для того, щоб Україна економічно зростала та мала потужний та соціально свідомий бізнес-сегмент".

Це доцільно, оскільки світ в умовах вірусної загрози та після неї вже навряд чи повернеться до попередніх типових економічних правил гри. І саме нове покоління бізнесменів отримає шанс творити актуальну фінансову історію світу. Зокрема, місцева економіка в громадах вже починає більше орієнтуватися і всіляко підтримує малий і мікробізнес молодих підприємців. Наразі, як стверджують у Міністерстві цифрової трансформації України, 16% усієї вітчизняної бізнес-спільноти – це молоді підприємці у віці 18-35 років.

Але світова статистика часом невтішна: 80% малого бізнесу закривається в перший рік роботи, 50% від решти через п'ять років. "Все ж сьогодні багато молодих людей бояться почати власну справу, оскільки не впевнені у власних силах та не розуміють навіть з чого почати, – вважає Геращенко. – Є ідея, але немає знань, як її реалізувати. Урок підприємництва в школі дозволяє учням розвинути креативне мислення, вирішувати складні проблеми, ухвалювати правильні рішення та працювати в команді. У Німеччині, наприклад, система шкільного підприємництва працює вже багато років", – резюмує ініціатор ідеї уроків підприємництва у школах.

Однак в Україні зміни в освітній процес затягуються, а через коронавірусну хворобу – багато процесів із трансформації освіти взагалі зупинилися. Тому можуть пройти роки, допоки в українських школах запровадять комплексні уроки із підприємницької діяльності, а ефект від них, відповідно, затягнеться на десятиліття.

Щоби посприяти вирішенню цієї проблеми, Вадим Геращенко намагається заповнити освітній вакуум сучасними цифровими інструментами, запустивши у 2019 році YouTube-канал START про підприємництво. Це навчальні відео для молодих підприємців, що хочуть розпочати власну справу. На каналі бізнесмени діляться стратегіями досягнення успіху та розказують про власні помилки і як їх варто уникати.

У офлайні, Вадим Геращенко, окрім просування ідеї введення курсу підприємництва у школах, запровадив серію економічних екскурсій для школярів регіону на своє підприємство. Такі візити відбуваються у форматі профорієнтаційної роботи та дають можливість школярам розширити свої уявлення про професії безпосередньо на виробництві, поспілкуватись із фахівцями та отримати інформацію із першоджерел.

Нагадаємо, в Україні назвали краще місто для ведення бізнесу.

Довідка:

Вадим Геращенко, український підприємець, меценат, письменник та блогер. У 2000-му році спільно з дружиною створив компанію "Альянс краси", яка розпочала діяльність з випуску продукції на контрактній основі під приватною маркою. У 2007 році інвестував у будівництво Фармацевтичного науково-дослідного центру "Альянс краси" площею 8000 кв. м в селі Синяк, Київської обл. Компанія "Альянс краси" активно співпрацює з Товариством Червоного Хреста та благодійними фондами, що підтримують бійців АТО/ООС, передаючи тонни гігієнічно-косметичної продукції. У 2019 році Вадим Геращенко написав у співавторстві роман "Живі. Всупереч", який посів 2-ге місце на "Коронації слова 2020".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини