Головна Новини Бізнес тарифи Електроенергія в Україні продовжує дорожчати
commentss НОВИНИ Всі новини

Електроенергія в Україні продовжує дорожчати

Аналітичне агентство опублікувало "скаче" графік

24 вересня 2020, 19:41
Поділіться публікацією:

Підняття граничного значення цін в нічні години (з 23:00 до 07:00) в Об'єднаній енергосистемі України з кінця липня призвело до збільшення середньозваженої добової ціни на ринку "на добу вперед" протягом серпня-вересня. Про це свідчить аналіз агентства ExPro на основі даних ДП "Оператор ринку".

Електроенергія в Україні продовжує дорожчати

Після підняття з 30 липня 2020р нічного прайс-Кепу, в ОЕС України середньодобова ціна електроенергії на ринку "на добу вперед" зросла в середньому на 8 — 26%.

Так, середнє значення середньодобової ціни в липні на РДН в ОЕС України (до підняття нічного прайс-Кепу) склало — 1188,9 грн / МВт-год. У той час як в серпні середнє значення даного показника виросло на 8% — до 1285,6 грн / МВт-год. Вже у вересні (1-24), середньодобова ціна в середньому становить — тисяча п'ятсот одна грн / МВт-год, що на 26,2% більше аналогічного значення за липень.

При цьому, коефіцієнт кореляції між середньодобової і середньої нічною ціною електроенергії на РДН в ОЕС України в період з 1 липня по 24 вересня складає — 0,67, що свідчить про значну взаємозалежність між цими показниками.
Електроенергія в Україні продовжує дорожчати - фото 2

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв експертну позицію щодо інвестування в земельний агроринок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини