Головна Новини Бізнес тарифи Ризик зростання є: в Кабміні розповіли, що буде з ціною на газ з квітня
commentss НОВИНИ Всі новини

Ризик зростання є: в Кабміні розповіли, що буде з ціною на газ з квітня

Якби уряд нічого не робив, можна очікувати зростання цін

16 лютого 2021, 14:28
Поділіться публікацією:

Ціни на газ в країні до кінця року можуть втриматися на рівні не більше 6,99 гривні за кубометр. Кабінет міністрів зараз працює над рішенням без надмірного втручання в роботу ринку. Про це повідомив виконуючий обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко, передає видання РБК-Україна.

Ризик зростання є: в Кабміні розповіли, що буде з ціною на газ з квітня

У Кабміні розповіли, що буде з ціною на газ з квітня - фото з відкритих джерел

"Що буде з квітня. Якби уряд нічого не робив, можна очікувати зростання цін. Але уряд цього не допустить, уряд працює над постійним рішенням без надмірного втручання в роботу ринку, яке дозволить зробити так, щоб і до кінця цього року люди не платили більше за газ, ніж 6,99 (гривень за метр кубічний, — ред.) ", — підкреслив Вітренко.

Як відомо, урядом України було прийнято рішення знизити тарифи на газ для населення. Тепер вартість кубометра газу для побутових споживачів складе 6,99 гривні. Як заявив глава Кабміну Денис Шмигаль, нова ціна відрізняється від тієї, яка була у 2018-2019 роках на 1,5 грн в меншу сторону. "Коментарі" вирішили розібратися, чи дійсно зниження тарифів на газ істотно вплине на суму в платіжках, і чи зможе дане рішення уряду вплинути на наступний транш від МВФ для України.

Нагадаємо, що уряд також підписав меморандум з місцевою владою, згідно з яким тарифи на тепло і гарячу воду до кінця опалювального сезону підвищуватися не будуть. Але це — швидше відстрочення вироку, ніж глобальне розв'язання тарифної проблеми. Інтернет-видання "Коментарі" запитали експертів, які реально потрібні кроки має зробити Кабінету міністрів, щоб країну не охопили тарифні бунти і масові неплатежі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

16 лютого 2021, 16:57

Им уже не хочется верить https://kosatka.media/uk/category/gaz/news/vitrenko-sebestoimost-dobychi-gaza-gosudarstvennoy-kompaniey-2-6-grn-za-kub-m


Новини