Тарифи в Україні зростуть в два рази — Вітренко

Мова не лише про газ та електроенергію

Найближчим часом українці можуть обуритися ростом тарифів ще більше, ніж до початку "тарифного Майдану". Попри заяви уряду про те, що до закінчення опалювального сезону вартість газу та гарячої води не зміняться, в.о. міністра енергетики України Юрій Вітренко прогнозує збільшення "комуналки" у два рази. Слова політика цитує Telegram-канал "Украина в шоке".

Як пояснив Вітренко, такий крок уряду доведеться зробити, аби досягти "повних" тарифів та цін на комунальні послуги.

Яким же чином зміниться цінова політика у квитанціях українських споживачів? За прогнозами Юрія Вітренка, тарифи на опалення та електроенергію слід вдвічі підвищити. Природний газ подорожчає десь у 1,5 раза (у порівнянні з нині встановленою ціною 6,99 грн/куб.м).

"Потім ще буде вода, потім ще буде сміття, тобто всі інші тарифи потягнуться за електроенергією та газом. Умовно кажучи, всі тарифи зростуть у два рази", — заявив політик.
При цьому Вітренко додав, що реальні, "повні" тарифи для українців можуть стати великою проблемою, враховуючи, що навіть нинішні ціни на "комуналку" не всім по кишені.

Утім, як вважають експерти, меморандум із місцевою владою, що підтверджує домовленість про незмінність тарифів, не сильно врятує загальну ситуацію. На переконання голови комітету ЖКГ, благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища Громадської Ради при КМДА Олега Попенка, подібне точкове рішення покращить фінансову ситуацію винятково жителів сільської місцевості, а також мешканців приватного сектору.