Головна Новини Бізнес тарифи У Кабміні відповіли, чому в Україні росте ціна на газ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні відповіли, чому в Україні росте ціна на газ

Глава уряду дав пораду українцям, як обирати постачальника газу

18 грудня 2020, 13:30 comments1350
Поділіться публікацією:

Українцям слід аналізувати ринок газу в Україні та обирати собі постачальника з найвигіднішими цінами. Таку пораду дав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду сьогодні, 18 грудня.

У Кабміні відповіли, чому в Україні росте ціна на газ

Фото з відкритих джерел

Як повідомив під час засіданні народний депутат Олександр Колтунович, українці отримали платіжки, де ціна на газ становить 8,8 грн за куб. м, не рахуючи тариф на доставку. За словами нардепа, це десь в середньому 9700 грн по країні. Хоча митна вартість імпортного газу, зауважив парламентар, скоротилася з 339 до 182 доларів.

На питання Колтуновича, чому при падінні імпортного газу в Україні зростає ціна на газ, Шмигаль нагадав, що з цього року питання постачання газу належить до ринкових відносин.

"Кожен споживач в Україні сьогодні має право вибирати, — заявив глава Кабміну. — І повідомлю вам, що ціна державної компанії НАК "Нафтогаз" на дві й більше тисяч гривень менша, ніж ціна постачання, наприклад, відповідних обленерго. Тому, будь ласка, закликаю людей аналізувати, дивитися, де сьогодні ціни на газ є ринковими, вони є різними. І закликаю укладати контракти з державною компанією, яка продає газ за значно дешевшими цінами, ніж він продається сьогодні на комерційному ринку".

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", попри опалювальний сезон, Україна експортує більше природного газу, ніж закачує. Про це свідчать дані глави "Оператора ГТС України" Сергія Макогона. Так, з початку грудня намітилася цікава динаміка: з України більше вивозиться газу, ніж ввозиться. Хоча відзначається, що обсяги не дуже значні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Андрей

18 грудня 2020, 21:38

Долбоебы, гореть вам в аду.....

Игорь

18 грудня 2020, 15:53

Шмигаль..мбучий..организовал..пинок..с..монополистами..тварь..немци .с..людей..так..не .издевались...как..Ким.. нацисти..пидарь

Харя Кришны

18 грудня 2020, 14:46

Suki лживые. Ото я пойду трубу тянуть от дешевого поставщика в свою квартиру (кстати, где они, дешевые поставщики при государственной монополии ахметова?)


Новини