Головна Новини Бізнес тарифи В Офісі президента назвали термін дії фіксованої ціни на газ для населення
commentss НОВИНИ Всі новини

В Офісі президента назвали термін дії фіксованої ціни на газ для населення

Зараз перед Міністерством енергетики стоїть мета розробити більш системні рішення, щоб подібних обмежень не було наступного року

15 лютого 2021, 15:47 comments1391
Поділіться публікацією:

Встановлена фіксована вартість газу для населення в 6,99 гривні за кубометр буде діяти до кінця березня 2021 року. Про це повідомила заступник голови Офісу президента Юлія Свириденко, передає "Українська правда", посилаючись на "Інтерфакс-Україна".

В Офісі президента назвали термін дії фіксованої ціни на газ для населення

В Офісі президента назвали термін дії фіксованої ціни на газ для населення - фото з відкритих джерел

"Після цього ми повернемося до стану нормального функціонування ринку", — заявила заступник голови ОП.

Юлія Свириденко також зазначила, що зараз перед Міністерством енергетики стоїть мета розробити більш системні рішення, щоб не вводити подібні обмеження у 2022 році. За її словами, варто також посилити боротьбу зі створюваними монополістами бар'єрами та створити єдину базу споживачів послуг, щоб усі, хто потребує, могли отримувати адресну допомогу.

Нагадаємо, що уряд України ухвалив рішення знизити тарифи на газ для населення. Тепер вартість кубометра газу для побутових споживачів складе 6,99 гривні. Як заявив голова Кабміну Денис Шмигаль, нова ціна відрізняється від тієї, яка була у 2018-2019 роках на 1,5 грн в меншу сторону. "Коментарі" розбиралися, чи дійсно зниження тарифів на газ істотно вплине на суму в платіжках, і чи зможе дане рішення уряду вплинути на наступний транш від МВФ для України.

Раніше також стало відомо, що уряд підписав меморандум з місцевою владою, згідно з яким тарифи на тепло і гарячу воду до кінця опалювального сезону підвищуватися не будуть. Але це — швидше відстрочення вироку, ніж глобальне розв'язання тарифної проблеми. "Коментарі" запитали експертів, які реально кроки має зробити Кабмін, щоб країну не охопили тарифні бунти та масові неплатежі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Олеся

16 лютого 2021, 08:26

У Шмигаля дуже коротка память.... Різниця в 1,50 дуже гарно перекривається доставкою газу в 2,016 мінімум...

Правдоруб

15 лютого 2021, 19:42

"После этого мы вернемся к состоянию нормального функционирования рынка", — заявила замглавы ОП. А ПОТОМ МЫ ВАС ВСЕХ ЖИДОВ И ОЛИГАРХОВ ПЕРЕСТРЕЛЯЕМ - ВМЕСТЕ СО ВСЕМИ ПРОДАЖНЫМИ ПОЛИТИКАМИ!!! Вернем деньги МВФ вами же наворованных у народа!!! Достали уже!!!


Новини