Головна Новини Бізнес тарифи В Україні підняли ціну на газ - скільки тепер платити
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні підняли ціну на газ - скільки тепер платити

Нафтогаз підняв ціну на газ для українців і пояснив чому

26 грудня 2020, 23:15 comments1857
Поділіться публікацією:

Не зовсім приємний подарунок для побутових користувачів, тобто, для приватних споживачів газу приготувала для українців Національна акціонерна компанія "Нафтогаз". Так, згідно з інформацією, що надійшла, тепер українцям доведеться платити на 14% більше за споживання газу. Причому, такий перерахунок відбудеться без урахування вартості доставки, яку побутові користувачі оплачують окремо. Таку інформацію опублікував офіційний сайт "Нафтогазу", ввечері в суботу.

В Україні підняли ціну на газ - скільки тепер платити

Українці платитимуть більше за газ

"Ціна на природний газ в січні для населення в рамках тарифу" Місячний "становить 7,22 грн / куб.м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки)", — наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, що в грудні українці платили за газ 6,33 грн. За кубометр. У компанії "Нафтогаз" пояснили підвищення вартості. Там вважають, що ціна на газ зросла в зв'язку з сезонними коливаннями.

"Зміни цін на газ в січні обумовлені, в першу чергу, сезонним фактором і збільшенням оптової ціни на блакитне паливо. В той же час "Нафтогаз України", починаючи з серпня, пропонує своїм клієнтам газ по одним з найнижчих цін серед постачальників" — підсумували в повідомленні.

Нагадаємо, що портал "Коментарі" вже повідомляв, що засідання Кабінету міністрів України в середу, 23 грудня, виявилося на рідкість продуктивним. Зокрема, міністри вирішили збільшити оплату праці топ-менеджменту "Нафтогазу", затвердивши фінансовий план державної компанії на наступний рік. Тепер члени правління будуть отримувати на 56% більше. Так вирішив Кабмін.

Втім, якщо згадати ранішні дії уряду, то спливе, що уряд України збирався звертатися до наглядової ради "Нафтогазу України" з проханням не виплачувати мільйонні премії керівництву компанії. Таку інформацію опублікував прем'єр-міністр Олексій Гончарук в своєму Telegram-каналі. Міністри також просять переглянути розмір бонусів топ-менеджменту. У Кабміні вважають, що премії повинні бути переглянуті в бік зменшення. Чим закінчилися подібні заяви всім відомо.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

master

26 грудня 2020, 23:25

Ну-ну.Зеля может закончить очччень плохо.


Новини