Головна Новини Бізнес тарифи Вітренко "жонглює" ціною на газ перед Зеленським
commentss НОВИНИ Всі новини

Вітренко "жонглює" ціною на газ перед Зеленським

Тема тарифів в Україні досить політизована

22 лютого 2021, 14:43
Поділіться публікацією:








Під час виступу, на форумі "Україна 30", в.о. міністра енергетики України Юрій Вітренко заявив, що тема газу в Україні занадто політизована і запропонував розглянути її без маніпуляцій цифрами. Про це йдеться в Telegram-каналі "Україна в шоці".

Вітренко "жонглює" ціною на газ перед Зеленським

Фото з відкритих джерел

Згідно з його даними, наведеними на форумі, до 2014 року тарифи для населення на природний газ в Україні були викривлені таким чином, що населення платило 1,03 грн / м3, а через дотації Нафтогазу держбюджетом, "повний" тариф на природний газ становив 5,49 грн / м3.

"Для того, щоб проаналізувати, що дійсно сталося, нам потрібно уникнути маніпуляцій, якими займаються не просто наші опоненти, а люди, які не хочуть бачити того, як Україна відстояла свою енергонезалежність", — заявив Юрій Вітренко.

Юрій Вітренко повідомив, що в 2020 році ціна на газ (з урахуванням обмеження максимальної ціни в 6,99 грн / м3) ціна для споживачів зросла на більш ніж 50% в 2020 році в порівнянні з 2014-им навіть з урахуванням обмеження ціни на газ на рівні 6,99 грн / м3, а з доставкою складає в середньому 8,34 грн / м3.

Юрій Вітренко нагадав, що в Європі ціни на газ зросли на більш ніж 70%, а в Україні всього лише на 22%, якщо порівнювати +2021 до 2020 року, але чим зумовлена таке розбіжність в тенденції не пояснив.

Згідно із заявою Юрія Вітренка на форумі, доходи населення за останні 6 років зросли в 4 рази, а ціна на газ зросла лише на 50%.

Юрій Вітренко не став порівнювати фактичні суми в платіжках людей до 2014 року і на даний момент, можливо через те, що в такому випадку виявляється, що ціна на природний газ для населення зросла в більш ніж 8 раз. Наприклад, якщо сім'я з 4-5 чоловік живе в будинку, який опалюється природним газом, то в 2014 році витрачаючи 1 тис. м3 на місяць, вартість опалення склала б 1030 грн, а в сьогоднішніх реаліях — 8 340 грн. Різниця становить 7310 грн.


Відзначимо, що Володимир Зеленський на самому початку свого президентського терміну говорив про високий потенціал зниження тарифів для населення. Судячи з виступу Юрія Вітренка, простежується протилежна політика щодо тарифоутворення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Мудя

22 лютого 2021, 12:25

юра, иди ты на хрен. политик, блин довбанный. мудак конченный, как и вся страна конченных политиков.


Новини