Чи є альтернатива підвищенню податків: нардеп розповів, де взяти гроші

Ярослав Железняк запевняє, якщо полізти в Бюджет і трохи подумати, де забрати кошти, то від більшості абсолютно непотрібних і складних в адмініструванні ідей можна спокійно відмовитись

В медіапросторі продовжує фігурувати урядовий законопроєкт про підвищення податків. З нього випливає, що зі 125 млрд більшу частину, а саме 75% мають принести два податки: збільшення військового збору з 1,5% до 5% (45,5 млрд в цьому році) та податок з обороту 1% (48,5 млрд в цьому році). Саме це найбільш критикується в законі. Проте, якщо проаналізувати видатки в бюджеті, то досить пристойну суму коштів можна знайти і без суттєвого підвищення податків. Про це у себе в Facebook розповів нардеп Ярослав Железняк.

"Зараз, коли кожен пункт законопроєкту прорахований по принципу "новація <--> кошти" значно легше знайти відповідь на провокаційне питання авторів закону "Як платити армії?". Конкретний приклад: ось ідея оподаткувати всі посилки і прибрати існуючу пільгу 150 євро. Дуже непопулярна ідея, яка принесе за розрахунками 3,3 млрд грн. А знаєте що так само може легко принести 3,3 млрд грн в цьому році? Відмова Мінекономіки від д****ої ідеї "кешбеку". І не треба депутатам бути негідниками, які змусили всіх чекати по місяцям свої посилки… Або податок 15% на авто. Він принесе 10 млрд. А знаєте що ще принесе так само 10 млрд грн? Це забрати гроші з 41 програми бюджету, які взагалі не використовуються. Там як раз 10 млрд мінімум", – розповів нардеп.

На його думку, збільшення оподаткування ФОПів 3-ї групи легко заміняється грошима, які ми в бюджеті витрачаємо на телемарафон.

Ярослав Железняк підкреслює, ця вправа показує нам, що якщо полізти в Бюджет і трохи подумати, що забрати, то від більшості абсолютно непотрібних і складних в адмініструванні ідей можна спокійно відмовитись.

"А все інше треба шукати розумними компромісами, тим самим тимчасовим збільшенням ПДВ. Так, там є певні обмеження по використанню грошей для військових потреб, але там теж можна розумно підійти", – підсумував парламентар.

Читайте також на порталі "Коментарі" - що чекає на українців: чому Кабмін більше не може відкладати підвищення податків.