Головна Новини Бізнес податки Даєш культуру: Верховна Рада знизила податки на кіновиробництво
commentss НОВИНИ Всі новини

Даєш культуру: Верховна Рада знизила податки на кіновиробництво

Тепер діячі культури будуть платити в казну країни менше

4 листопада 2020, 16:08
Поділіться публікацією:

Українцям необхідно розвивати культуру — так вважають у верхніх ешелонах влади. Якщо раніше уряд дозволив використовувати сто мільйонів грн з коронавірусного фонду на зйомку патріотичного кіно, то тепер нардепи вирішили заохотити діячів культури іншим способом. У Раді прийняли законопроект про зниження ПДВ для окремих категорій бізнесу. Таким чином під куполом вирішили підтримати культуру, туризм і креативні індустрії.

Даєш культуру: Верховна Рада знизила податки на кіновиробництво

Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект №3851 про внесення змін до Податкового кодексу України. За прийняття документа проголосували 293 народних депутати.

"Це рішення, без перебільшень, рух вперед для сфери, якої в коронавірусний час найважче. Тепер представники галузі зможуть існувати, плануючи завтрашній робочий день для своїх підприємств і співробітників. А ще — створюючи новий якісний національний культурний, туристичний продукти і продукти креативних індустрій ", — прокоментував Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Законопроект, зокрема, передбачає зменшення ставки податку на додану вартість до 7% для:

поставки послуг з показу (проведення) театральних, оперних, балетних, музичних, концертних, хореографічних, лялькових, циркових, звукових, світлових і інших вистав, постановок, виступів професійних художніх колективів, артистичних груп, акторів і артистів (виконавців), кінематографічних прем'єр, культурних заходів;

поставки послуг з показу оригіналів музичних творів, демонстрації виставкових проектів, проведення екскурсій для груп та окремих відвідувачів в музеях, зоопарках і заповідниках, відвідування їх територій і об'єктів відвідувачами;

надання послуг з розповсюдження, демонстрації, публічного сповіщення і публічного показу фільмів, адаптованих відповідно до законодавства в україномовні версії для осіб з вадами зору та осіб з порушеннями слуху;

надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), що надаються готелями та подібними закладами тимчасового розміщення.

Крім того, згідно з проектом закону, звільняються від оподаткування і впорядковуються операції з надання бюджетних грантів.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше Міністерство культури пропонувало включити рецепт національної української страви — червоного борщу, в список нематеріальної культурної спадщини людства від ЮНЕСКО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини