Головна Новини Бізнес податки ФОП будуть сплачувати ЄСВ за новими правилами: Зеленський підписав закон
commentss НОВИНИ Всі новини

ФОП будуть сплачувати ЄСВ за новими правилами: Зеленський підписав закон

ФОП зможуть не платити мінімальний розмір ЄСВ за місяці, в яких вони не отримали прибутку

30 травня 2020, 15:36 comments3921
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Закон України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" про внесення змін до закону про збір та облік ЄСВ. Про це повідомляє сайт Офісу президента.

ФОП будуть сплачувати ЄСВ за новими правилами: Зеленський підписав закон

Згідно із законом змінено норми щодо нарахування та сплати ЄСВ фізичними особами-підприємцями. Так, перелік осіб, звільнених від сплати ЄСВ, тепер належать ті, хто провадить незалежну професійну діяльність, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю. Такі особи будуть сплачувати ЄСВ тільки за власним бажанням.

Крім того, ЄСВ зможуть не платити за себе особи, які займаються незалежною професійною діяльністю – за умови взяття їх на облік як ФОП та здійснення ними одного виду діяльності одночасно як ФОП.

Раніше "Коментарі" писали, що Міністерство юстиції України нагадало, що подати щорічну декларацію українці можуть до 31 травня. У відомстві рекомендують не відкладати подачу електронної декларації до останнього дня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини