Каліфорнія запропонувала впровадити сонячний податок: Ілон Маск висловив жорстку позицію у відповідь

За оцінками Tesla, нові правила обліку енергії додадуть 50-80 доларів на місяць до рахунків за електроенергію споживачів сонячної енергії

Генеральний директор Tesla Ілон Маск розкритикував пропозицію Каліфорнії щодо нових правил обліку енергії на сонячних панелях, назвавши цю ідею "дивним ходом проти довкілля", і компанія заявила, що споживачі будуть стикатися з більшими рахунками за енергію. Про це повідомляє Fox News.

Каліфорнійська програма Net Energy Metering (NEM) дозволила 1,3 мільйонам клієнтів встановити приблизно 10 000 мегават відновлюваної генерації енергії на даху, майже вся з яких є сонячною енергією. Програма знижує попит на електричну мережу штату на цілих 25% протягом полудня, коли світить сонце.

Відповідно до Комісії комунальних послуг Каліфорнії, ця пропозиція, названа NEM 3.0, стягуватиме з споживачів сонячної енергії компаній Pacific Gas & Electric, Southern California Edison і San Diego Gas & Electric плату за доступ до мережі в розмірі 8 доларів США за кіловат встановленої сонячної батареї на місяць. Клієнти також сплачуватимуть як пікові, так і непікові тарифи, залежно від часу доби використання електроенергії з мережі.

Більшість побутових клієнтів NEM 1.0 і 2.0 повинні були б перейти з існуючої програми чистого обліку до нової програми не пізніше ніж через 15 років після встановлення систем цих компаній. Будинки з низьким рівнем доходу зможуть здійснити перехід через 20 років після встановлення сонячних панелей.

"Якщо це буде врешті-решт ухвалено, це буде найвища плата за сонячну енергію в будь-якій країні, включаючи держави, які негативно ставляться до відновлюваної енергетики", - пише Tesla в заяві на своєму веб-сайті.

Як повідомляли раніше ""Коментарі", вчені з Ізраїлю розробили технологію, що дозволяє отримувати електроенергію з морських водоростей.