Головна Новини Бізнес податки Скільки доведеться платити українцям за реєстрацію нової автівки в 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки доведеться платити українцям за реєстрацію нової автівки в 2021 році

З 1 січня в Україні зросли обсяги збору на обов'язкове державне пенсійне страхування під час першої реєстрації легкового автомобіля

5 січня 2021, 18:50 comments1067
Поділіться публікацією:

Відтепер українцям доведеться платити більше за реєстрацію нової автівки. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ на офіційному Telegram-каналі.

Скільки доведеться платити українцям за реєстрацію нової автівки в 2021 році

Реєстрація авто - якими будуть нові розцінки. Фото: avtomir.ua

Обсяги збору на обов'язкове державне пенсійне страхування під час першої реєстрації легкового автомобіля зросли в зв'язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму з першого січня 2021 року.

Відповідно тепер сума збору становитиме:

- 3 відсотки за авто вартістю до 374 550 гривень;

- 4 відсотки за авто вартістю від 374 550 до 658 300 гривень;

- 5 відсотків за авто вартістю від 658 300 гривень.

Скільки доведеться платити українцям за реєстрацію нової автівки в 2021 році - фото 2

Нагадаємо, що з початку нового року прожитковий мінімум працездатного українця зріс до 2270 гривень. Для дітей віком до шести років ця сума дещо менша — 1921 гривня. Для неповнолітніх від 6 до 18 років прожитковий мінімум складає — 2395 гривень. В осіб, які втратили працездатність цей показник найменший і сягає 1769 гривень.

Згідно із законодавством існує два випадки, коли збір на обов'язкове державне пенсійне страхування не сплачується. Перший — коли автівкою забезпечується людина з інвалідністю. Другий — коли автомобіль переходить у спадок по закону.

Раніше повідомлялося, що ексміністр кримського туризму та голова Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв потрапив у неприємну ситуацію — його машину евакуювали. Як проходив процес повернення автівки та який алгоритм дій в подібних ситуаціях, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідає про головні секрети, які допоможуть вашому автомобілю їхати швидше. Насправді це легко зробити. Як саме, читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sex

6 січня 2021, 03:51

Xочeшь трaxнyть юнyю малышку?! Еcли да, то рeгиcтpиpyйся по сcылкe, там морe paзвpатных дeвок кoтоpыe хoтят члeнa, вoт ------ http://bit.do/miase


Новини