Скільки доведеться платити українцям за реєстрацію нової автівки в 2021 році

З 1 січня в Україні зросли обсяги збору на обов'язкове державне пенсійне страхування під час першої реєстрації легкового автомобіля

Відтепер українцям доведеться платити більше за реєстрацію нової автівки. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ на офіційному Telegram-каналі.

Обсяги збору на обов'язкове державне пенсійне страхування під час першої реєстрації легкового автомобіля зросли в зв'язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму з першого січня 2021 року.

Відповідно тепер сума збору становитиме:

- 3 відсотки за авто вартістю до 374 550 гривень;

- 4 відсотки за авто вартістю від 374 550 до 658 300 гривень;

- 5 відсотків за авто вартістю від 658 300 гривень.


Нагадаємо, що з початку нового року прожитковий мінімум працездатного українця зріс до 2270 гривень. Для дітей віком до шести років ця сума дещо менша - 1921 гривня. Для неповнолітніх від 6 до 18 років прожитковий мінімум складає — 2395 гривень. В осіб, які втратили працездатність цей показник найменший і сягає 1769 гривень.

Згідно із законодавством існує два випадки, коли збір на обов'язкове державне пенсійне страхування не сплачується. Перший - коли автівкою забезпечується людина з інвалідністю. Другий - коли автомобіль переходить у спадок по закону.

Раніше повідомлялося, що ексміністр кримського туризму та голова Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв потрапив у неприємну ситуацію - його машину евакуювали. Як проходив процес повернення автівки та який алгоритм дій в подібних ситуаціях, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідає про головні секрети, які допоможуть вашому автомобілю їхати швидше. Насправді це легко зробити. Як саме, читайте тут.