Головна Новини Бізнес податки Українців зобов'яжуть платити податок за свої автомобілі: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців зобов'яжуть платити податок за свої автомобілі: що відомо

Податок для власників автомобілів становитиме 25 тисяч гривень

19 січня 2021, 16:13 comments4679
Поділіться публікацією:

До 1 лютого 2021 року Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства оприлюднить список моделей автомобілів, за які українці будуть зобов'язані заплатити податок у розмірі 25 тисяч гривень. Про це повідомляє Obozrevatel.

Українців зобов'яжуть платити податок за свої автомобілі: що відомо

Податок на автомобіль - фото з відкритих джерел

Відповідно до Податкового кодексу, під транспортний податок потраплять автомобілі, чия вартість складає понад 375 мінімальних зарплат в Україні (2,2 мільйона гривень), а також ті транспортні засоби, чий вік не перевищує п'яти років.

Якщо власник авто не заплатить податок протягом 60 днів, сума буде рости — в перші 90 днів на 10%, по закінченню цього часу на 20%. Більш того, автомобіль або інше майно можуть заарештувати (так звана податкова застава).

Також відомо, що якщо машина буде під заставою, її заборонено буде продавати або дарувати, проте використовувати транспортний засіб держава не заборонить. Повідомляється, що податківці матимуть право стягнути авто, продати його, а з виручених коштів отримати потрібний платіж. Решту суми співробітники податкової служби повинні будуть повернути власнику автомобіля.

Однак така ситуація є великою рідкістю, передають у виданні. Ті, хто не сплатив податок після податкової застави відразу ж платять потрібну суму.

Нагадаємо, що відтепер українцям доведеться платити більше за реєстрацію нового автомобіля. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ на офіційному Telegram-каналі. Відомо, що обсяги збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при першій реєстрації легкового автомобіля виросли у зв'язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму з першого січня 2021 року.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини