Головна Новини Бізнес Будівництво Хмарочоси у Дніпра замість сірої промзони: київський девелопер Мхітарян представив концепцію нового району
commentss НОВИНИ Всі новини

Хмарочоси у Дніпра замість сірої промзони: київський девелопер Мхітарян представив концепцію нового району

Центр Києва може переміститися до Дніпра на Теличку, згідно з концепцією нового ділового району "Київ Сіті" від девелопера Мхітаряна

6 липня 2020, 18:05 comments2485
Поділіться публікацією:

Замість промзони на Теличці в Києві може з'явитися район з хмарочосами. Київський девелопер, засновник компанії Taryan Group Артур Мхітарян опублікував на своїй сторінці у Facebook можливу концепцію нового району столиці.

Хмарочоси у Дніпра замість сірої промзони: київський девелопер Мхітарян представив концепцію нового району

Скріншот із відео: facebook.com/an.mkhitaryan

"Сьогодні у команди Taryan Group є унікальна пророблена концепція "Київ Сіті". Для її створення ми залучили міжнародних архітекторів. Проконсультувалися з фахівцями, які реалізовували такі ділові центри в різних містах. І обговорили економічну модель з потенційними інвесторами", — заявив Артур Мхітарян.

Крім того, він закликав владу і бізнес об'єднатися навколо будівництва нового району.

На місці промзони Артур Мхітарян пропонує побудувати хмарочоси, бізнес-центри, нову концертну площадку, великі парки і набережну з пристанню. У планах і можливий урядовий квартал, про який раніше заявляв президент України Володимир Зеленський.

При цьому бізнесмен запевняє, що в бюджетних грошах потреби не буде: "Від держави та влади міста потрібна лише політична воля – затвердити потрібну площадку і створити зрозумілі правила ігри для інвесторів. Формат державно-приватного партнерства ліг в основу кожного з успішних світових проектів".

Зазначимо, що мер Києва Віталій Кличко під час передвиборної кампанії заявляв про намір побудувати в Києві діловий район, він пов'язував його із закінченням будівництва Подільсько-Вознесенського мосту і розглядав ділянку промзони на Рибальському півострові, проте там вже ведеться забудова.

Раніше також президент України Володимир Зеленський заявив, що розглядає можливість перенести урядовий квартал в новий район Києва, побудований за принципом London City.

"Я хочу побудувати Kyiv City, як у кожній великій країні є city, наприклад, London city – і туди перенести урядовий квартал, є кілька місць таких", — поділився президент.

Раніше "Коментарі" оцінили підсумки проекту "Велико будівництво" за 3,5 місяці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини