Головна Статті Бізнес новини компаній Піар Харківської міськради: ВД "Масаві" - портал Коментарі - виграв всі чотири тендери
commentss Cтатті Всі новини

Піар Харківської міськради: ВД "Масаві" - портал Коментарі - виграв всі чотири тендери

Видавничий дім «Масаві» (портал Comments.ua) переміг у тендерах майже на 2 млн грн, які оголосив Харківська міська рада

20 грудня 2020, 07:00 comments3298
Поділіться публікацією:

Харківська міська рада (ХМР) оголосила чотири тендери на загальну суму 1,9 млн грн, про що свідчить система державних закупівель ProZorro. За ці кошти мерія збирається розмістити 500 публікацій в онлайн-медіа про діяльність міської влади. В тому числі, мова йде про матеріали з офіційних ресурсів ХМР з фото і відео.

Піар Харківської міськради: ВД "Масаві" - портал Коментарі - виграв всі чотири тендери

Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

Від учасників відкритих торгів потрібно:

- суспільно-політична та (або) інформаційна тематична спрямованість ресурсів;

- не менше 60% інформаційних матеріалів про Харків у стрічці новин протягом останнього року;

- не менше 2500 унікальних відвідувачів в день протягом останнього року;

Так, перший тендер на суму 487,8 тис. грн передбачає розміщення і просування 125 матеріалів про роз'яснення прав і обов'язків мешканців в їх відносинах з органами місцевого самоврядування, комунальними підприємствами, міськими установами освіти, охорони здоров'я і т.д. і про культурне життя міста.

Наступна закупівля — ще 125 матеріалів за 487,8 тис. грн, але вже про хід зустрічей, семінарів, конференцій, інших публічних заходів і реалізацію соціально-культурних проєктів, які організовує Харківська міська рада або які здійснюються за її підтримки.

Третій тендер також передбачає 125 матеріалів на суму 487,8 тис. грн. Висвітлювати треба проєкти діджіталізаціі в Харкові та важливі інфраструктурні проєкти в місті.

І четверта закупівля (сума — 487,8 тис. грн) — це розміщення і просування 125 матеріалів про житлово-комунальну проблематику Харкова і роз'яснення рішень міськради, міського голови та виконавчих органів.

Послуги, згідно з документами, будуть надаватися до 16 грудня 2021 року.

Аукціони на всі чотири тендери відбулися до 18 грудня. За результатами торгів, найвигіднішу ціну в усіх випадках запропонував ТОВ "Видавничий дім Масаві" — розміщення новин на порталі Коментарі.

Участь в кожному з чотирьох тендерів міськради взяли, окрім ВД "Масаві", одні й ті ж чотири компанії.

1) ТОВ "Медіа група Об'єктив". За даними системи YouControl, кінцевими бенефіціарами є Давтян Дмитро, Карина і Олександр. Олександр Саркисович — бізнесмен і політичний діяч, власник "Інвестиційної групи "DAD"", був депутатом як міської, так і обласної ради Харкова. А Дмитро і Карина — його діти. У серпні та вересні цього року компанія уклала контракти з Харківською районною держадміністрацією на надання телевізійних послуг. Крім трансляції новинних програм на каналі Давтяна "Симон", функціонує сайт "Об'єктив", де публікуються як харківські новини, так і матеріали про події в Україні та світі.

2) ФОП Коротаєва Марія Степанівна, надає видавничі послуги. Як свідчать дані веб-сайту ХарківTimes, Марія Коротаєва є головним редактором цього видання. В основному, сайт публікують новини Харкова та Харківської області. За даними системи YouControl, реєстрація ФОП сталася у вересні цього року.

3) ТОВ "Ефективний розум". Засновники Геннадій Тюрін (95%) і Олександр Брусенцов (5%). Брусенцов — колишній співробітник Лозівської об'єднаної державної податкової інспекції ДУ ДФС у Харківській області. Зараз — головний редактор новинного порталу "Город Х". Сайт висвітлює події Харкова і регіону. Тюрін в 2010-2014 рр. був прокурором Харківської області. У минулому році компанія вже вигравала подібні тендери на розміщення інформаційних матеріалів від Харківської мерії.

4) ТОВ Інформаційне агентство "Статус-кво". Кінцеві бенефіціари — Олексій Логвиненко (народний депутат України V, VI скликань) і Ольга Васищева. Однойменне новинне агентство висвітлює новини Харкова, Полтави, Львова, Києва, Донбасу.

Однак, як показали підсумки аукціонів, між іншими учасниками можуть простежуватися домовленості. По-перше, всі чотири компанії запропонували схожі початкові суми в діапазоні від 480 до 487 тис. грн.

По-друге, якби "Масаві" не брав участі, то кожна би з чотирьох компаній отримала по одному лоту.

Так, перший тендер виграв ВД "Масаві" з підсумковою пропозицією 435 тис. грн. Друга мінімальна ціна у ФОП Коротаєва Марія Степанівна з підсумком в 486 тис. грн.

За результатами другого тендеру "Масаві" — 400 тис. грн, друга позиція — "Ефективний розум" з 479 тис. грн.

Третій тендер: у лідера — "Масаві" — 282 тис. грн, другим йде ІА "Статус-кво" з підсумковою пропозицію 475 тис. грн.

А в четвертому тендері, якби не сума 350 тис. грн від "Масаві", аукціон би виграла "Медіа група Об'єктив", у якої за підсумком 476 тис. грн.

Разом із тим, різниця між початковою і кінцевою ціною, запропонованою ВД "Масаві", на 9-40% нижче, ніж було заявлено спочатку в тендерній документації.

Крім того, кінцева ціна, запропонована "Масаві", менше кінцевої суми, яку запропонувала компанія, яка посіла другу позицію в кожному із тендерів на 8-66%.

Піар Харківської міськради: ВД ”Масаві” - портал Коментарі - виграв всі чотири тендери - фото 2

При цьому, в ході торгів ніхто з чотирьох вищевказаних учасників із ВД "Масаві" не торгувався і навіть не намагався перебити за ціною.

Відзначимо, що це не перший раз мерія Харкова оголошує тендери на розміщення піар-матеріалів. Як раніше повідомляли "Коментарі", Харківська міська рада хоче протягом п'яти років витратити на газету "Харьковские известия" майже 90 мільйонів гривень. АМКУ почав перевірку відповідно до ч. 1 ст. 11 Закону України "Про державну допомогу суб'єктам господарювання".

Крім того, в першому півріччі 2020-го міськрада бюджетними грошима розрахувалася за піар на кількох місцевих ресурсах.

Нагадаємо, що за версією USAID-Internews портал Коментарі входить до ТОП20 найпопулярніших новинних Інтернет ресурсів України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини