Головна Новини Бізнес новини компаній ТОП-5 найдорожчих стартапів, які зазнали краху
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 найдорожчих стартапів, які зазнали краху

Якщо вірити статистиці, багато стартапів зазнають невдачі буквально відразу

1 листопада 2020, 15:55 comments2025
Поділіться публікацією:

У всьому світі стрімко розвивається культура стартапів, але далеко не всім вдається втриматися на плаву і домогтися успіху, незважаючи на мільйонні інвестиції. Видання Cbinsight представило список компаній, які зазнали краху.

ТОП-5 найдорожчих стартапів, які зазнали краху

LeSports — $ 1,7 млрд інвестицій

LeSports — найдорожча невдача. Компанія займалася трансляцією спортивних заходів і залучила загалом 1,7 млрд доларів фінансування від інвесторів. Але через 4 роки її засновник Цзя Ютінг оголосив про банкрутство, заборгувавши близько 3,6 млн доларів кредиторам.

Solyndra — $ 1,6 млрд інвестицій

Solyndra — головна зірка індустрії чистих технологій, або клінтеха, 2000-х років. Компанія виробляла унікальний тип сонячних панелей. Їй вдалося залучити майже 1,6 млрд доларів інвестицій, включаючи 535 млн доларів від уряду США. Але через 6 років існування компанія оголосила про своє банкрутство, залишивши без роботи безліч людей. Причинами краху став світовий обвал цін на компоненти сонячних панелей.

Arrivo — $ 1 млрд інвестицій

Ця компанія пропонувала свою версію проекту Hyperloop — вакуумного поїзда. Але в кінці 2018 року Arrivo припинила свою діяльність через брак фінансування.

Jawbone — $ 929,9 млн інвестицій

Відома компанія, яка займається виробництвом bluetooth-гарнітур, колонок та інших товарів, довго протрималася на ринку. У 2014 році вона досягла свого піку і була оцінена в 3,2 млрд доларів. Але у 2017 році Jawbone розпочала ліквідацію активів.

Better Place — $ 675,3 млн інвестицій

Ізраїльський стартап Better Place хотів займатися виробництвом електромобілів, але отримавши 675,3 млн доларів інвестицій і випустивши менш як 1000 одиниць продукції, компанія закрилася. Причиною такого рішення стали проблеми, пов'язані з логістикою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що український стартап представив гірський електровелосипед.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини