Головна Новини Бізнес економіка МВФ перегляне прогноз падіння світової економіки: скорочення буде серйознішим, ніж очікувалося раніше
commentss НОВИНИ Всі новини

МВФ перегляне прогноз падіння світової економіки: скорочення буде серйознішим, ніж очікувалося раніше

МВФ повинен опублікувати оновлений прогноз по світовій економіці 24 червня

16 червня 2020, 18:51 comments1308
Поділіться публікацією:

Економічна криза, викликана пандемією коронавірусу, стала глобальнішою і проявила себе значно інакше, ніж усі попередні кризи. При цьому, сектор послуг постраждав сильніше, ніж виробництво, як в розвинених, так і в країнах з ринковою економікою, а інфляція була найнижчою за всіма параметрами. Про це написала головний економіст МВФ Гіта Гопінат у своєму новому блозі.

МВФ перегляне прогноз падіння світової економіки: скорочення буде серйознішим, ніж очікувалося раніше

Гопінат також вказала на разючу розбіжність фінансових ринків з реальною економікою, яка може передвіщати велику волатильність на фінансових ринках і потенційно різкі коригування.

МВФ повинен оновити свій прогноз по світовій економіці 24 червня. Керуючий директор Крісталіна Георгієва минулого місяця заявила, що фонд швидше за все перегляне і так песимістичний прогноз у бік скорочення світового ВВП.

Гопінат сказала, що у багатьох країнах, які знову відкривають свою економіку, спостерігаються ознаки раннього відновлення, проте нова хвиля коронавірусу і знову введені обмежувальні заходи, як і раніше створюють ризики. Незважаючи на те, що країни з розвиненою економікою зробили серйозні заходи, бідні країни мають більш обмежені ресурси, і неформальний сектор не зміг допомогти їм подолати шок, як це було в минулі кризи.

Раніше "Коментарі" писали, що Україна повинна припинити позичати гроші у МВФ. Про це заявив в ефірі програми "Свобода слова" міністр фінансів Сергій Марченко. Відмовитися від грошей Фонду в Мінфіні планують вже до 2023 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини