Головна Новини Бізнес економіка НБУ і пандемія - які кроки було вжито НБУ для подолання фінансової кризи, викликаної коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ і пандемія - які кроки було вжито НБУ для подолання фінансової кризи, викликаної коронавірусом

На погляд Рожкової, НБУ вдалося стабілізувати ситуацію в країні - економіка почала відновлюватися

6 листопада 2020, 19:18
Поділіться публікацією:

Перша заступниця голови Національного банку України Катерина Рожкова розповіла про кроки, які вжив НБУ, аби подолати фінансову кризу в країні, спричинену коронавірусним карантином.

НБУ і пандемія - які кроки було вжито НБУ для подолання фінансової кризи, викликаної коронавірусом

Фото: прес-центр НБУ

"Цілі і завдання НБУ, прописані в законодавстві України, забезпечують макрофінансову стабільність, стабільність банківської системи, сприяння економічному зростанню країни. Стратегія в період фінансової кризи, яка пов’язана з коронавірусом, не змінилася. 

Вже в перші дні карантину, який було введено через пандемію, Національний банк України прийняв низку кроків аби банківська система України змогла пройти це випробування якомога безболісно. До цих кроків включено дострокове рефінансування, послаблення вимог на період кредитних канікул щодо оцінки кредитних ризиків, на шість місяців подовжено термін розроблення та затвердження банками стратегії управління проблемними активами тощо. Все це створює умови для підтримання фінансової системи, аби вона була стійкою і спроможною підтримувати економіку через кредитування. І ми вже бачимо ознаки відновлення економіки", — зауважила Рожкова.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що НБУ зазначив, що з 2020 року українці почали частіше використовувати безготівковий розрахунок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини