Головна Новини Бізнес економіка Рада заборонила банкрутувати підприємців на період карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада заборонила банкрутувати підприємців на період карантину

Борги підприємств на час карантину тепер заморожено

18 червня 2020, 15:07 comments1184
Поділіться публікацією:

Юридичні особи, які ведуть комерційну діяльність в Україні і  мають борги перед кредиторами, звільнилися від відкриття проваджень по банкрутству. Така норма міститься в законопроекті №3322, який був прийнятий у Верховній Раді. На підтримку закону виступили 307 парламентаріїв.

Рада заборонила банкрутувати підприємців на період карантину

Документ передбачає, що під час дії карантину та ще три місяці після його скасування відкривати провадження у справах про банкрутство боржників — юридичних осіб за заявою кредиторів за вимогами до боржника, котрі виникли з 01 лютого 2020 року заборонено. Також для боржників збільшили термін подання звернення в господарський суд, якщо вимоги кредиторів заважають подальшому функціонуванню бізнесу.

В такому випадку надається право комітету кредиторів і забезпеченим кредиторам (щодо майна, яке є предметом забезпечення) ухвалити рішення про зупинення проведення аукціонів з продажу майна боржника. Також припиняється нарахування відсотків на зобов'язання боржника перед кредиторами, які реструктуризовані планом санації або реструктуризації боргів боржника.

Серед нововведень — зняття відповідальності з арбітражних  керівників за невиконання обов'язків під час карантину.

Як повідомляв портал "Коментарі", українські підприємці, які постраждали від пов'язаних з карантином обмежень, зможуть отримати кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). ЄБРР і Національний банк України підписали договір тривалістю на 2 роки, згідно з яким можливо буде здійснювати валютні операції своп гривня/долар в обсязі до 500 млн дол.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини