Головна Новини Бізнес економіка У Мінекономіки засмучені зниженням рівня інфляції
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінекономіки засмучені зниженням рівня інфляції

Згідно макропрогнози, для зростання економіки рівень інфляції необхідний 11%, а темпи сповільнилися до 1,6%

16 червня 2020, 16:47 comments1437
Поділіться публікацією:

Міністр економіки Ігор Петрашко заявив, що в Україні знижений рівень інфляції до 1,6%, при тому, що за макроекономічними прогнозами необхідно 11%, а значить, ситуація в цьому сенсі катастрофічна. Про це повідомляє агентство "РБК-Україна".

У Мінекономіки засмучені зниженням рівня інфляції

Так, Петрашко зазначив, що уряд зараз думає над шляхами, якими можна стимулювати економіку країни.

"Збірний макропрогноз, який став основою для бюджету передбачає інфляцію на рівні 11%. У нас зараз склалася катастрофічна ситуація з інфляцію. Інфляція в 1,6%. Всі країни Євросоюзу і США також борються з цим фактом, тому що це означає падіння конкурентоспроможності. А оскільки Україна не знаходиться в євро чи американській зонах — це депресія не тільки із заробітної плати, але і щодо торгових балансів. Ми зараз думаємо над шляхами, якими можна стимулювати економіку", — заявив міністр.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував початок економічних темпів вже у другому півріччі поточного року.

"Консенсусний прогноз МВФ і Мінфіну становить — 4,8% падіння ВВП у цьому році. Порівняно з 3,7 різниця дійсно 8,5%. Але вже з другого півріччя передбачається поступове зростання економіки"ий прогноз МВФ і Мінфіну становить — 4,8% падіння ВВП у цьому році. Порівняно з 3,7 різниця дійсно 8,5%. Але вже з другого півріччя передбачається поступове зростання економіки", — уклав глава уряду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини