Головна Новини Бізнес фінанси "Тіньові переговори" про підтримку казахського машинобудування мають ознаки корупції - Карасьов
commentss НОВИНИ Всі новини

"Тіньові переговори" про підтримку казахського машинобудування мають ознаки корупції - Карасьов

Експерт заявив, що лобіюються інтереси іноземних виробників, тоді як в Україні спостерігається падіння промвиробництва

10 листопада 2020, 14:00
Поділіться публікацією:

"Тіньові переговори" українських чиновників про підтримку казахського залізничного машинобудування мають ознаки корупції і заслуговують на пильну увагу правоохоронних органів, повідомив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Тіньові переговори" про підтримку казахського машинобудування мають ознаки корупції - Карасьов

"Той факт, що візит членів уряду в Казахстан проходить непублічно, і їх результатом стає зобов'язання з просування іноземних виробників в Україні, вказує на вкрай нездорові тенденції в роботі Кабміну", — повідомив експерт.

Як нагадав Карасьов, днями українська делегація в складі, в тому числі представників уряду, відвідала Казахстан з метою проведення переговорів на предмет закупівлі в місцевих виробників продукції для модернізації української залізниці. Зокрема, мова йде про такі металомісткі вироби, як локомотиви, рейки, і стрілочні переводи.

"Лобіювати інтереси іноземних виробників, коли в Україні спостерігається падіння промислового виробництва — це, щонайменше, дивно, — вважає Карасьов. — Примітно, що при цьому українська промисловість не має відкритого доступу на ринок Казахстану, казахські виробники захищені 30-відсотковою ціновою преференцією на будь-яких державних тендерах".

Як повідомлялося, експерти оцінили підсумки аудиту України та сказали, чому влада не використовує весь економічний потенціал країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини