Головна Новини Бізнес Агро Україна підходить до фіналу прийняття революційних законів у земельній реформі - міністр
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна підходить до фіналу прийняття революційних законів у земельній реформі - міністр

Ухвалення законів стане ключовим у розвитку земельних відносин, а також справжнім проривом з точки зору доступності, прозорості, відкритості

11 лютого 2021, 16:24
Поділіться публікацією:

Аграрний комітет рекомендував Верховній Раді прийняти законопроекти про передачу землі "на місця" і електронні аукціони. Про це на своїй сторінці в Facebook розповів міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко.

Україна підходить до фіналу прийняття революційних законів у земельній реформі - міністр

Україна підходить до фіналу прийняття революційних законів у земельній реформі - фото з відкритих джерел

За словами чиновника, це наблизить Україну до фінішної прямої прийняття основних законів, що стосуються земельної реформи в країні.

Таким чином, як стверджує Лещенко, Закон №2194 є ключовим для розвитку земельних відносин. Він містить фіналізацію земельної децентралізації, викорінення корупційних ризиків в управлінні земельними ресурсами, залучення інвестицій та інше.

Міністр також розповів про те, що Закон №2195 є справжнім проривом з точки зору доступності, прозорості, відкритості та сервісу. Його ключовими складовими є автоматизація аграрної галузі, публічна електронна система про земельні ділянки, зведення до мінімуму корупційних ризиків, а також інформація про земельні торги тільки через електронні аукціони і в режимі реального часу через інтернет.


Нагадаємо, що з огляду на те, що Верховна Рада України IX скликання прийняла законопроект, який запускає ринок землі сільськогосподарського призначення з 1 липня 2021 року, як  ніколи стало актуальним питання про ціну землі в країні. У нашому матеріалі ми розповідали, скільки коштує земля в Україні, і де вона найдорожча.

"Коментарі" також шукали відповіді на запитання, що принесе ринок землі українським аграріям, і як ще на законодавчому рівні держава підтримує агросектор разом з Денисом Марчуком, заступником голови Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР).





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

антон

11 лютого 2021, 16:55

Хотел бі спросить Лещенка -Где мои 2 гектара земли


Новини